4 mars 2012

Linus på Linjen...

Rund och Go - Linus Klasen
Dagens match mot Malmö ska inte behöva bli någon match. Denna säsong har vi fullständigt kört över MIF i alla våra matcher. Låt vara att de hängt med och stretat emot men i slutänden har det aldrig blivit någon fara på taket. Poängen har varit bombsäkra. Fyra gånger i rad. Och ser vi tillbaka på tidigare säsonger så är trenden tydlig. Malmö passar Västerås. 

Som jag ser det finns det endast ett, ett enda, hot mot ännu en komfortabel seger mot Skåningarna. Och det är den lille Linus Klasen. Han är en spelare med både klass och finess. Han är gudomlig i sina bästa stunder. Han kan vända ut och in på vilken back som helst - när han har den kostymen på. Som tur är har inte Linus samma motor som andra spelare. Den varvar upp, visserligen, men har en tendens att misstända allt som oftast. Så är det ofta med finmekanik eller finmotorik. Man kan likna honom vid en japansk bilmotor. Fulländad in i minsta lilla detalj och passningen mellan de olika motordelarna handlar om tusendelar av millimetrar. Det är ingenjörskonst på hög nivå. Och så är Linus spel när han är som bäst.

Men som tur är, för oss, har hans motor en förmåga att hacka, få brist på bränsle, misstända, och helt tappa vridmomentet. Hans attacker kan liknas med en fjärils sorgfälliga försök att flyga genom ett pansarglas. Det tar sig inte - helt enkelt. Plötsligt ser han ut som en ängslig liten ballerina på isen som tycker att motståndarna är väldigt otäcka och obehagliga. Det är då Linus förvandlas från spelgeni till - ingenting. För så är det ofta med spelare av hans art. När de inte får utrymme för att visa upp sina virtuosa nummer faller de till marken som vissna löv om hösten.

Linus Klasen skulle behöva samma motor som vår Marcus "Messy" Jonsson är utrustad med. En hederlig gammal Volvo B18 tillverkad på i Hissingen i Göteborg!

Stoppa Klasen och matchen är vunnen!


4 kommentarer:

 1. Det blev ju bra, denna match. Om man vill vara negativ så tyckte jag det såg lite skakigt ut när MIF kom upp till 3-4 och Helmer passar Kollar som nästa stäler Klasen ren mot Sperrle. Det måste blivit kortslutning hos Helmersson. Men, vi(k) vann!

  SvaraRadera
 2. Och som jag misstänkte. Den ende som kunde hota oss i MIF var Linus Klasen.

  SvaraRadera
 3. Grattis till en mycket stabil trea. Rögle enda hotet för att nå Ks.

  SvaraRadera
 4. Kent: Finns inget som är "stabilt" i idrottens värld:) Men tack i alla fall. Trots allt var vi snubblande nära att tappa matchen idag...

  SvaraRadera