19 mars 2012

Leksand - eller inte!

Man blir inte klok på detta med den stora Leksandsproblematiken! Hustrun tog upp ämnet under lunchen och pekade på hur svårt det kan vara att tycka till. Hon är av den bestämda uppfattningen att det vore skönt att slippa Leksand en säsong - eller två. Jag, med henne, är rätt trött på Leksand. De bara vinner mot oss. Visar ingen som helst hänsyn till vårt poängbehov. Ta bara denna säsong. Hade Leksand kunnat avstå åtminstone en seger mot oss hade vi nu spelat i Kvalserien. Men, se, det kunde de inte. Girigheten visade sitt ansikte och det var skrudat i blått och vitt. Tacka vet jag Örebro som frikostigt delade med sig av poängen. Det är broderskap och sportsmanship av den högre skolan.

Men, samtidigt, är ju Leksand den mjölkkossa som bidrar till att vår, och många andras, föreningar får lite extra klirr i kassan! Bara man sluppit den medföljande och skräniga klacken. En klack till största delen bestående av folk som bor i den egna kommunen! Supportrar som lever i dvala fram till att LIF kommer till staden. Då rotar de i sina gömmor och dammar av halsdukar, matchtröjor, kepsar och vallfärdar till arenorna för att direkt efter matchen återgå till ett liv i gråzonen. Måste vara hemskt!

Så frågan är om man vill ha eller mista denna publika gödkalv.

Frågar ni mig så får de gärna stanna kvar i Allsvenskan. Jag ser det praktiska i att få möta Leksand även nästa år i allsvenskan. Jag kan rentutav påstå att jag skulle bli glad av att få möta dem i ABB Arena igen. Ty så är jag funtad att jag försöker alltid se det positiva i livet...

För övrigt ser jag även fram emot att få möta Örebro kommande säsong. Självklart. Ett lag som alltid släpper till sköna poäng i kampen om tabellplaceringar är mer än välkomna - när som helst!


2 kommentarer:

  1. Matchen :0( GurkOlle :0)

    SvaraRadera
  2. Misstänker att du får fortsätta dras med oss otäcka västeråsare som håller på Leksand nästa år också och som njuter av att ha hemmamatcher i ABB Hallen *ler*

    SvaraRadera