31 mars 2012

Kvalserien #7Nu ligger man lite efter i tiden. Många matcher att hålla reda på. SM-slutspel, Kvalserien till ES och kval till Allsvenskan.


Timrå - Rögle 2-1(sudden)
- Timrå gnuggar på. Var tydligen stundtals helt överlägsna på isen men Rögle stod emot styvnackat. Matchen togs till förlängning där Timrå på sedvanligt maner gjorde vinnande målet. De är verkligen inne i ett stim nu. Jättestim!

Djurgården - Örebro 4-2
- Örebro startade matchen mycket bra och kunde med bättre utdelning haft en ledning på tre mål efter första tio-tolv minuterna. Men se det gick som vanligt. Sumpade egna målchanser bjöd in DIF i matchen igen. DIF kunde vända till 2-1 innan första perioden var till ända. Resten blev mest en transportsträcka fram till slutsignalen. Örebro har inte det där lilla extra som behövs just nu.

Bofors - Leksand 1-3
- Köpte denna match via www.s24.se. I vanlig ordning blev man blåst. Fick se andra perioden och delar av tredje. Resten försvann i Cyberrymden. Leksand gjorde en stabil insats utan att glänsa. Bofors hade inte verktygen denna gång att hota. En snäll match trots allt förhandssnack om "hårda tag". Leksand vann fullständigt rättvist.

Det mest anmärkningsvärda i denna match var domarna. Eller mer noga deras bedömningsnivå. Nu när man följer SM-slutspelet och kan jämföra ser man vilken påtaglig skillnad det är i bedömningsnivå. I ES strävar domarna efter att skapa flyt i matchen och släpper igenom alla gränsfall till utvisningar. I KS, däremot, tar domarna utvisning på alla antydningar till förseelser för att i nästa ögonblick helt blunda för en liknande händelse. Man kan förstå att spelarna, och ledarna, känner både frustration och uppgivenhet inför Zebrornas beteende..

SM-Slutspelet
- Fick se Brynäs vinna borta mot FBK. Tack för det. Att Brynäs sedan vann hemma i omgång tre gjorde inte saken bättre. Har upptäckt att mitt eget välbefinnande ökar för var gång FBK förlorar. Heja Brynäs!
Brynäs leder med 2-1 i matcher.

- AIK torskade hemma på Hovet mot SAIK efter en maratonmatch. Slutresultatet 4-5 grinade Gnagarna rakt i nyllet. I den efterföljande matchen borta torskade AIK ordentligt. Skellefteå kunde segla ifrån och vinna ganska komfortabelt. Siffrorna 5-1 till hemmalaget skvallrar om att Gnaget inte varit på hugget. Det som var anmärkningsvärt var bristen på inställning hos AIK. Eller kanske orken. Överlag en väldigt blek insats. Den ende i laget som ville vinna var Fasth. Han kämpade som en tiger(!) längst bak i sin bur men belönades mest med hugg och slag och insläppta mål. Tycker man måste stå upp mer för sin målvakt. Skäms där AIK:s backar..
Skellefteå leder med 2-1 i matcher.

Vi som vill upp till allsvenskan:
1. Karlskrona – 15 poäng
2. Borås – 15 poäng
3. Asplöven – 13 poäng
4. Olofström – 11 poäng
5. Sundsvall – 11 poäng
6. Kallinge/Ronneby – 1 poäng

Det mest sensationella, och roliga, var resultatet mellan Olofström och Sundsvall. Olofström vann med hela 5-0. Vart ska man skicka choklad och blomster? Som det ser ut nu, i Kvalserien till ES och Allsvenskan, kan nästa års Allsvenska få två nya spännande lag:
- Karlskrona
- Djurgården
En riktig bonus för oss alla som härjar i denna serie. Ut med Sundsvall och in med Karlskrona. Bort med tråkiga Rögle(låt dem harva i bottnen av ES) och in med härliga Djurgården!

PS. Nu finns dock en liten hake. Sundsvall har en match mindre spelad!


Matcherna som spelas härnäst är på söndag och då spelas:
Sundsvall – Kallinge/Ronneby
Karlskrona – Olofström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar