11 mars 2012

Borta mot Oskarshamn

Nu hoppas jag inte det blir som rubriken antyder. Att vi kommer vara borta mot Oskarshamn. Tvärtom hoppas jag vi kommer känna oss hemma. Hemma med bortaspelet. Det som återstår att se, detta playoffspel, är om vi kan hitta tillbaka till vårt framgångsrika bortaspel. Då är vi inte borta alls.

En annan sak man grunnar över är hur Waltin resonerar i målvaktsfrågan? Just nu har vi två målvakter med tvivelaktig form. Sperrle har under säsongen hållit en bra nivå. Har vunnit betydligt fler matcher än Lars Johansson. Däremot gjorde Sperrle en mindre inspirerad insats hemma mot Oskarshamn. Därav bytet till Lars Johansson i de två följande matcherna. Men det har inte heller fallit väl ut. Johansson har sett stel och obekväm ut på isen. 

Så frågan blir därmed: - Vilken målvakt kan Waltin få igång, så här i säsongens elfte timme? 

Jag tror vi står, eller faller, med målvaktsspelet idag. 

Offensivt får vi hoppas på att Jonte Berg fortsätter på den inslagna vägen. Personligen tycker jag han varit en av våra bästa spelare, forwards, de senaste matcherna. Även Marcus Ljung och Mikael Zettergren har sett pigga ut. Det behövs verkligen nu när L.Ö.K -formationen fått stopp på produktionen.

Vi har två femmor som känns stabila och som kan sätta tryck. Mycket hänger på att de får utdelning. Gärna tidigt i matchen. Våra övriga formationer har varit rätt sorgliga att se. Inte mycket har fungerat i det offensiva spelet. Förhoppningsvis kan de fokusera på att hålla tätt bakåt och lita på att andra står för produktionen framåt..

- Törs man hoppas på att Kenneth "Bacon" Bergkvist hittar målet en gång till innan säsongen är över?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar