1 mars 2012

Örebro - vad är det bra för?(repris)

Av: GurkOlle


- Vad fan ska vi till Örebro och göra - på fredag

Ska det verkligen vara nödvändigt? Finns det ingen kryptisk klausul i regelverket som gör att vi kan slippa undan? Kan vi skicka Surahammar istället? Låna ut ett gammalt matchställ och skicka över sura Surahammar. Eller har de kvalspel för att hålla sig kvar i division ett? Ett annat alternativ är att ladda laget med spelsugna juniorer. Två femmor med galna tonåringar som inte har förstånd nog att hålla igen. De kommer jaga skiten ur tröga Örebroare som bara väntar på formtoppen. Vilken läxa det skulle bli. Både för alla ordinarie i A-laget och för hypade Örebro. Det kan kexen behöva. En riktig väckarklocka. 

Drömmen om att få göra en topp-prestation vid ett förutbestämt tillfälle är det
många som har och har haft. Några har lyckats och några kommer att göra det.."


- Bara för att jag är en sådan omtänksam natur ger jag här Peter Andersson, Örebros tränareett material att ta del i för att finna den eftertraktade - formtoppen. Lycka till!


Men allvarligt talat alla Gulsvarta vänner. Hur ska Waltin förhålla sig till matchen mot Örebro? Knepigt värre - enligt mig. Det finns ett stort, och uttalat, behov av vila för några spelare i truppen. Sedan får de själva säga vad de vill om det. Det handlar nämligen om att vila "skallen" lika mycket som att vila "kroppen". I matchen mot Troja kunde jag ana att Broc Little var mer frustrerad än fokuserad. Det kunde man se genom hans kroppsspråk på isen. Det var som om han visste, att utan Öberg vid sin sida, så skulle detta bli en tung afton. Marcus Ljung försökte, och försökte, och försökte, men kunde inte alls ge det understöd som Peter Öberg ger. Marcus är helt enkelt en annan typ av spelare. Waltin bytte bort Ljung mot Jonte Berg men det gjorde inte saken mycket bättre. Även Jonte försökte, och försökte, men det blev varken av eller till.

Det är helt enkelt galet tokigt att vi bara har en(1) spelartyp av Peter Öbergs kaliber i laget. Vi hade behövt minst en, helst två, spelare till av Öbergs kaliber för att på ett bättre sätt balansera upp laget och kunnat ge understöd till forwards som var tänkta som poängmakare.

Bloggen är helt övertygad om att Mikael "Z"  Zettegrens poängproduktion sett helt annorlunda ut med ett bättre understöd. En spelare, center, som kunnat hålla i pucken, transportera, dirigera och briljera med fina framspelningar. Nu tvingas den offensiva spjutspetsen "Z" allt som oftast lägga ned all energi på att jaga puck. Det gör han visserligen väldigt bra men han är trots allt inte värvad som - brunkare!

För att inte tala om "stackars" David Lundbohm. Man lider med karln. Han har, rent ut sagt, ett helvete på isen. Det gör ont att se en sådan skicklig(!) spelare ständigt hamna så fel i spelet. Kanske dags, så här i slutet av säsongen, att sätta honom i ett specialteam. Hans nytta i spelet fem mot fem är marginell. Varför inte, istället, sätta upp honom som skytt i powerplay och verkligen låta honom skjuta? Mata honom med puckar! Låt honom bomba, hela tiden. Vad har vi att förlora?

Tillbaka till matchen mot Örebro. Jag tror vi vinner. Så är det. Någonstans i bakhuvudet på spelarna brinner det. De är uppriktigt sagt förbannade. De skäms över sin insats mot Troja och vill ha revansch. De vill säkert skrinna ut på isen i Bern Arena och köra över kexen. Frågan är bara om det är vad vi behöver? Är det bra eller dåligt att laget går 100% i sista matchen, en betydelselös match, när vi redan två dagar senare ska stå rustade för playoff? Det värsta, eller bästa, med ishockeyspelare är att de är oförutsägbara. Vad ryms för tankar i deras skallar? Hur tänker Waltin? Vems tankar kommer väga tyngst? 

Bloggens tips: Örebro - Västerås 2-7
Broc Little 3 mål24 kommentarer:

 1. Det blir nog inte mycket till match för VIK. Resultatet spelar ingen roll. Det är viktigare att VIK satsar på söndag och första play-off-matchen. VIK kommer att få det tufft framöver, och då är det vila som gäller. Skicka juniorerna till Örebro, annars kommer klubben aldrig att överleva play-off, och ta sista platsen i Kval-serien. Tror att Rögle eller Malmö blir starkast i play-off.

  Örebro vinner Kvalserien för Djurgården/Växjö eller Linköping. Timrå blir sist, och VIK/Rögle eller Malmö blir utan tvekan näst sist. Se upp för Leksand, som med publikstöd kan snuva Djurgården/Växjö eller Linköping på andra direktplatsen till Elitserien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror som du. Några spelare skulle verkligen behöva vila. Dessutom tror även jag att Rögle blir den tuffaste utmanaren om direktplatsen till KS!

   Radera
 2. Ni har inte en chans gurker!! BRING IT ON

  SvaraRadera
  Svar
  1. En chans har man alltid. Frågan är bara hur man förvaltar den:)

   Radera
 3. Stan the Man1 mars 2012 20:40

  Conny Strömberg & Co kommer ha lekstuga i morgon. På presskonferensen säger Mats Waltin: - Jag säger upp mig här och nu. Det går inte att bygga ett bra hockeylag i Västerås, kulturen saknas, helt enkelt. Nu drar jag till Danmark och Herning för att träna Jason Walters.

  Resultatet då, Örebro avgör redan i första perioden då man gör 4-0 efter 16.32. Matchen slutar till slut med 8-1 efter bla tre mål av Conny och två av Emil Kåberg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldans! Hoppsan! Snacka om slakt! Det värsta är att "allt kan hända" en sista match i serien mellan två lag som inte riktigt vet hur man ska spela. Full fart, avvaktande, avspänt, avslappnat, virrigt, huvudlöst, fantasilöst, inspirationslöst, etc.

   Förhoppningsvis blir den underhållande för publiken - på något sätt..

   Men - vi vinner!

   Radera
  2. hahah..Stan the man... en man?... jag dör av skratt.. nog har väl VIK mer kultur än Örebro.. skämtar du med mig? Håll dig till fakta, din tönt.. :)
   VIK vinner ikväll dessutom!

   Radera
 4. Kvalserien 2011/2012:

  1)TIMRÅ IK
  2)Örebro IK
  ------------------
  3)Djurgårdens IF
  4)Leksands IF
  5)BIK Karlskoga
  6)Malmö Redhawks

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel fel! Malmö kommer inte ens till playoff - tyvärr!

   Radera
 5. Spänningen stiger både Örebro & Leksand är klara för kvalserien! Vem ska vinna serie-segern? Leksand har 99 poäng Örebro har 102 poäng 1 omgång kvar ALLTSÅ! För Örebros del räcker det att man tar 1 poäng hemma mot Västerås för att säkra serie-segern oavsett om Leksand vinner eller ej! Men vinner Leksand mot Sundsvall borta i sista omgången samtidigt som Örebro förlorar alla 3 poängen mot Västerås hemma så går Leksand upp på samma 102 poäng fast med bättre målskillnad och kommer därmed 1:a och Örebro 2:a! Fast Örebro kom ju 3:a förra säsongen med 97 poäng så att komma 2:a är inte så dåligt heller DETTA gäller ju bara prestige man får ju inget PRIS för att man vunnit allsvenska serien på något sätt båda är ju klara =) Topp 3 är det som räknas ju:P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett långt och trevligt inlägg som tydligt beskriver det idiotiska med systemet. Ettan i serien ska givetvis vara direktkvalificerad till ES. Då hade minsann Örebro inte spelat som en påse nötter efter jul!

   Radera
  2. Nej det stämmer men man ser att trots Örebros knackiat spel på sistone så har Örebro återvänt lite till det spel man hade tidigare under säsongen te.x.Malmö, Mora, Borås dom matcherna nu på slutet som Örebro spelat man ryckte upp sig betydligt fått tillbaka lite spelare från skador trots poängtapp och förluster och mot Malmö hade man ju 4 ordinarie backar borta. Nu är det ju bara Wiklander kvar med ryggproblem! Någonstans så känner jag att Örebro kommer göra en bättre kvalserie än i fjol !

   Radera
  3. Nu ska inte jag vara den som är den, men, jag är skeptisk till att något lag från Allsvenskan klarar av att rubba ES-lagen. Varken Leksand, Bofors eller Örebro har den stabilitet i spelet som Växjö visade upp förra säsongen. Men jag kan självklart ha fel. Det har jag haft förr. Många gånger till och med:)

   Radera
  4. Örebro är bättre än Växjö var under sin tid i allsvenskan. Om man ser till just under grundserien hur mycket poäng man fick om man jämnför lagen så är Örebro bättre än Växjö var då! Djurgården och Linköping har inte scoutat lagen för man räknar inte med att vara i KS! Men Timrå har gjort det för dom har vetat sen länge att dom ska ner i KS! Blir nog lättare att ta hand om Djurgården och Linköping för dom allsvenska lagen än en rutinerad motståndare som Timrå som vet hur det är att spela i KS mycket! Djurgården och Linköping vet ju ingenting om dom allsvenska lagen. Det går att "rubba dom" Allt går med lite flyt... en bra målvakt i storform bra defensivt spel som Örebro behöver öva lite mer på att inte tappa i mittzon/försvarszon i offensiv zon så är ju Örebro ett bra offensivt lag med många spelare som kan avgöra. Timrå har förmågan att vara bra i motståndarens zon men slarva mycket i egen försvarszon!

   Radera
  5. Kan Växjö och AIK så kan Leksand & Örebro eller BIK Karlskoga eller till och med ni VIK Västerås KLARA DET!!

   Radera
  6. Mycket nu! Jag vidhåller att Växjö var bättre än vad Örebro är denna säsong. Följande är anledningen:

   - Växjö hade samma starka offensiv då som Örebro har idag. Flera femmor som kunde producera

   - Växjö hade ett bättre defensivt, styrspel, än vad Örebro har idag(lika starkt som Leksands)

   - Växjö hade ett stabilt målvaktsspel som toppades lagom til KS(som Leksand med Hanses)

   Man kan kort säga att Växjö hade samma offensiva kvaliteter som Örebro har idag men även Leksands styrka defensivt.

   - Typ:)

   Men, å andra sidan, så anser jag att allsvenskan, som liga, är jämnare denna säsong och matcherna därmed blivit svårare att vinna.

   Radera
 6. Tips: ÖIK-VIK 7-2 (2-0,2-0,3-2)

  SvaraRadera
 7. Hoppas trotsallt det blir en kvalserie med Leksand, Örebro, BIK Karlskoga, VIK Västerås, Djurgården och Timrå! VILKEN DRÖM KUL SOM FAN!

  SvaraRadera
 8. Man kan alltid hoppas. Min farhåga är dock att vi inte orkar med det tuffa matchandet i playoff. Dessutom har vi just nu några onödiga(!)skador på spelare. I mina ögon är Rögle det lag som ser "hetast" ut just nu. Men som sagt. "Allt kan hända","pucken kan studsa vår väg", "det gäller att ha lite stolpe in", och "inget är klart innan den hesa damen sjunger för sista gången", typ:)

  SvaraRadera
 9. Rögle tar sista platsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rögle har en mycket god chans men de får räkna med att slita hårt. Kan målvakten Fransson komma upp till den nivå som har har som bäst - då blir Rögle knepiga att rå på.

   Radera
 10. Det var kul att VIK spottade upp sig i sista matchen och avslutar serien med hedern i behåll, trots Troja och Sundsvalls-matcherna på slutet.

  SvaraRadera
 11. Jepp! Det kom inte helt oväntat. Var nog många i laget som ville visa att de inte är så usla. Handlade nog en hel del om stolthet. Men det är då rackarns att vi kan vinna "svåra matcher" som inte behövs vinnas...

  Ja, ja. Nu är det bara att sikta på nästa match...

  SvaraRadera