6 mars 2012

Sämst när det gäller....ja vi är sämst när det gäller, sämst när det gäller, ja vi är sämst när det gäller!

Västerås - Oskarshamn 2-3
- Ungefär så kan man sammanfatta ännu en förlust på hemmaplan. Denna gång mot Oskarshamn. Ett Oskarshamn som inte behövde göra mycket för att göra mål. Vid alla tre målen stod vi själva för förarbetet. Artigt och fint mot det gästande laget.

0-1
- Vi bjuder in Oskarshamn genom att slå en indianare på anfallande blå. En Oskarshamnsspelare bryter passningen och flippasssar pucken som, en aning turligt, landar på bladet på en framstormande lagkompis. Bara för att understryka hur artiga vi är mot våra gäster så lägger sig  Daniel "titta jag simmar" Sperrle  genast ned på isen och bjuder den anstormande Oskarshamnspelaren hela målet att lägga pucken i.

1-2
- Thomas Mitell har sin femtioelfte chans att lyfta ut pucken ur zon men väljer för femtioelfte gången i samma byte att försöka slå en tunnel på motståndare som checkar. Pucken hamnar, efter ett våldsamt flipper-studsande till slut framför en sopren Oskarshamnsback som blundar och skjuter förbi  Daniel "titta jag simmar" Sperrle som redan lagt sig ned på isen - artigt som han är - och bjuder helt öppet mål!

1-3
- En helt vanligt, ofarlig, situation vid vår egen blå längs sargen. Matt Demarchi ska bara stoppa pucken och lägga ut den ur zon. Plötsligt får han gummiarmar, gummiben, och vinglar omkull. 195(!) cm Italiensk mjukkokt spagetti som bara viker ihop sig. Oskarshamn tackar för kaffet och en frispelad McGrath upptäcker att vår målvakt, Daniel "titta jag simmar igen" Sperrle, lämnat kassen för att inventera reklamtexten i sarghörnet. Sperrle hinner inte tillbaka för att komma i position men lägger sig för säkerhets skull platt på isen så att McGrath kan peta in pucken. Artig ska man vara mot gäster...

Ok, visst är detta mitt sätt att beskriva händelseförloppet i denna match överdriven och raljerande. Visst gjorde Oskarshamn bra saker som motiverade att de i slutänden stod som segrare. De slet för sitt klubbmärke och använde de verktyg de har i sin låda. De gjorde det bra utifrån sina förutsättningar. Därmed ska ingen skugga falla över deras insats...

Men. Tja, vad ska man säga. Vinner man inte mot Oskarshamn, som jag trots allt anser vara ett sämre lag än det vi själva har, då ska vi inte vara så kaxiga och hoppfulla inför det fortsatta matchandet. Oskarshamn har nu vunnit tre av tre matcher i ABB Arena. Det stämmer till eftertanke. Vid varje tillfälle har vi varit favoriter och vid varje tillfälle har vi torskat. Något är med andra ord fundamentalt fel.

Vari detta fel består i är jag inte man att förklara. Jag konstaterar bara att vi har förmågan att underprestera mest varje gång det spelas på hemmaplan men i synnerhet när vi möter Oskarshamn.

Den som kan sin ishockey vet dock att Oskarshamn genom åren har varit ett riktigt "spöke" för oss. Ett lag som vid åtskilliga tillfällen satt käppar i våra hjul. Vi borde därmed varit varnade men traditionens makt är tydligen större än våra tränarens möjligheter att förändra skeendet. 

Och, jag anser det vara en coachmiss att inte använda sig av Lars Johansson i målet då vi möter Oskarshamn. Varför? Jo, vid alla våra förluster i ABB Arena har Oskarshamn lyckats göra mål där spelare fått komma fria med målvakten. Lars Johansson är en överlägset bättre målvakt just i dessa situationer. Idag föll som bekant två av Oskarshamns mål genom rena frilägen...

- Man kan kort säga att det var många som inte var så bra i Gulsvart en dag som denna..

2 kommentarer:

 1. Har du en aning varför Kinisjärvi blev bänkad?? Det var en stor fråga för mig igår....

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är det som vanligt Mygel med spelprogrammet i Kvalserien när Stockholmslag är inblandade:

  Helt galet och det mest rättvisa borde det utan tvekan vara så att det vinnande laget i HockeyAllsvenskan: ÖREBRO HOCKEY

  Örebro Hockey får hemma möta segraren i förkvalserien, dvs. Västerås/Rögle/Oskarshamn/Malmö i första omgången.

  Detta förslag från Sportbladet nedan är inte fair play.
  Gör omgående om förslaget nedan.

  Sportbladet har grävt fram det preliminära förslaget på hur serien ska avgöras.

  Det ser ut så här:

  Torsdag 15/3:

  Djurgården–segrare förkval

  Timrå–Bofors Karlskoga

  Örebro–Leksand

  Lördag 17 mars:

  Leksand–Timrå

  Bofors Karlskoga–Djurgården

  Segrare förkval–Örebro

  Måndag 19 mars:

  Djurgården–Leksand

  Tisdag 20 mars:

  Timrå–Örebro

  Bofors Karlskoga–segrare förkval

  Torsdag 22 mars:

  Örebro–Djurgården

  Leksand–Bofors Karlskoga

  Segrare förkval–Timrå

  Lördag 24 mars:

  Djurgården–Timrå

  Leksand–segrare förkval

  Bofors Karlskoga–Örebro

  Tisdag 27 mars:

  Timrå–Djurgården

  Örebro–Bofors Karlskoga

  Segrare förkval–Leksand

  Torsdag 29 mars:

  Djurgården–Örebro

  Timrå–segrare förkval

  Bofors Karlskoga–Leksand

  31 mars:

  Örebro–Timrå

  Leksand–Djurgården

  Segrare förkval–Bofors Karlskoga

  3 april:

  Djurgården–Bofors Karlskoga

  Timrå–Leksand

  Örebro–segrare förkval

  6 april:

  Leksand–Örebro

  Bofors Karlskoga–Timrå

  Segrare förkval–Djurgården

  SvaraRadera