18 mars 2012

Kvalserien #3Ny omgång på måndag i kvalserien. Men, något är inte rätt! Bara Djurgården - Leksand möts! Övriga lag väntar till tisdag. Någon som vet varför? Är Globen eller Hovet inte lediga på tisdag? Lite märkligt tycker en annan. Det ger övriga lag en extra vilodag. Men vem är jag att döma i denna fråga. Låt dem spela när de vill.

Rögle har som bekant skenat iväg med två raka trepoängare. De är inne i "zonen" just nu. Frågan är om de orkar ladda om igen, och igen, efter ett stentufft förkval? Det är nog inte helt obekant att detta blogg inte hyser några varmare känslor för Ängelholmsgänget. Allt är Mikael Gath´s fel. Han fick nämligen min hustru att gå i taket för några säsonger sedan. Hennes reaktion satte sedan djupa spår i mitt inre. Från den dagen blev min antipati mot Rögle både genuin och subjektiv. 

Örebro letar formen. När Örebro förlorade som mest under vårsäsongen var undertecknad ofin nog att gästa Örebros forum på Svenska fans och fråga om taktiken att "förlora sig i form" inför kvalserien var så genomtänkt. Fick då svaret att "det ordnar sig när kvalserien startar", eller, "det är inte nu vi ska vara bra", eller "vi är nedtränade men till kvalserien kommer vi vara i toppform". Jo, tjena, kan man säga nu. Efter två raka förluster, och rätt skralt spel, ligger nu seriesegrarna Örebro sist i tabellen. Nu väntar en grymt viktig, och svår, match borta mot Timrå på tisdag. Det kan vara sista chansen för Närkingarna att hänga på tåget mot ES. Förlust där och en fantastiskt fin säsong är kastad som pärlor till svinen..

Nåväl. Djurgården tar sig an Leksand. Ett Djurgården som spelar på exakt samma sätt som de gjorde under 55 omgångar i Elitserien. De spelar med andra ord utan självförtroende. Inte mycket fungerar i deras spel. Defensivt ser det ofta ut som en hönsgård. Offensivt ser det trevande ut. Det är inte lätt att först spela mer eller mindre uselt en hel säsong i Elitserien och sedan försöka hitta ett vinnande spel i en serie där man inte har råd att förlora. Tuffa bud för järnkaminerna med andra ord.

Leksands match mot Timrå följde jag via S24. Efter två perioder hade inte Leksand ännu knäckt koden för att komma till riktigt bra avslut mot ett taktiskt spelande Timrå. Men med underläge 0-2 och en period kvar valde Leksand det klassiska. Man gick in och bara körde. Svårare än så behöver det inte vara. Och se på den! Plötsligt öppnade Timrå upp sig och släppte till målchans på målchans för Leksand som gick ifatt och även borde gått förbi. Det rättvisa i slutresultatet, 2-3, kan diskuteras. Lite kyla i Bergenströms agerande hade resulterat i seger för Leksand under ordinarie tid. Nu kunde istället Timrå, mycket turligt, veva in en slumppuck till seger i sudden.

Hur går det då i matchen mellan Djurgården och Leksand? Enkelt! Djurgården kommer att vinna. Nu har de fått känna på hur det är att spela i denna serie och vet hur de ska tackla sina kommande motståndare..

Bloggens tips: Djurgården - Leksand 6-2

PS. Har ännu inte tippat ens nära rätt i föregående omgångar men skam den som ger sig!

2 kommentarer:

  1. Anledningen till att Djurgården möter Leksand idag är nog att AIK skulle ha spelat hemma mot Luleå i morgon om man inte redan var klar för semifinal. Jag misstänker att man inte vill att DIF och AIK spelar hemma samma dag.

    SvaraRadera
  2. Du har säkert alldeles rätt. Tänkte inte på det! Tack för svaret:)

    SvaraRadera