6 oktober 2009

Vi vann mot AIK!

Så var det dags att försöka summera intrycken från gårdagens match. Bloggen har roat sig med att se hela matchen i repris bara för att säkerställa vad som egentligen hände. Att ge spelarkritik efter denna match låter sig knappast göras då laget, hela laget, spelade både riktigt dåligt och skapligt bra!

Förutsättningarna inför matchen mot AIK var inte de bästa. En snöplig uddamålsförlust mot Malmö hemma satt nog fortfarande kvar i minnet hos spelarna. Lägg därtill en svag hemmamatch mot Oskarshamn och en tung förlust, med uddamålet, borta mot Almtuna.

Det var därför inte förvånande att VIK började väldigt försiktigt mot AIK. Så försiktigt att de blev handlingsförlamade. I ambitionen att inte gå bort sig stod alla stilla. I ivern att spela försiktigt vågade ingen ta egna initiativ. AIK tackade, tog emot, och gjorde som de behagade i stort sett hela första perioden. Det var bara AIK:s oskärpa som hindrade dem från att döda matchen redan i denna period.

För en annan är det fullständigt obegripligt att ett lag kan vara så fruktansvärt lama, loja, passiva, försiktiga och ängsliga! Det var inte Detroit vi mötte, för böveln! Det var AIK!

- Lyckligtvis glömde AIK bort att göra sitt jobb och bjöd därmed in oss i matchen. Tack för det - Gnaget!

Bloggen skall nu försöka sätta någon form av betyg på spelarna i denna märkliga match. Det blir inte lätt men så här får det bli: (1 = Usel  2 = Knappt godkänd  3= Godkänd  4= Mycket bra  5 = Exelent!)
  • Johan Thalberg 4 +
    Inte en fläckfri insats, men en bra insats! Om den gode Johan håller denna nivå samt spär på med en eller annan idioträddning varje match - ja då har vi en målvakt som räcker långt...
  • Henrik Eriksson. 3 +
    Fortsätter arbeta ambitiöst och avrundade med en makalöst fin straff!
  • Tobias Forsberg 2 +
    Han försöker i alla fall jobba stenhårt i varje byte. Fick dessutom ett mål bortdömt...
  • Andreas Lindh 3 +
    Inte ett misstag, som jag såg, men vill jag se lite mer fysiskt spel vid sargerna.
  • Andreas Valdix 2 +
    Inte alls dum även om han inte står för direkt avgörande insatser.
  • Dennis Rasmussen 3 +
    Hur bra kan denna lirare bli? Bulanvarning utfärdad här och nu...
  • Ola Svanberg 3 +
    Vad säger ni nu då? Bättre och bättre dag för dag. Sååå kul...
  • Christian Larrivée 2 +
    Hittar allt oftare rätt åkvägar och fina pass. Börjar dessutom ställa sig framför mål. Kan bli riktigt bra med tiden...
- Övriga spelare var jämngrå i stora delar av matchen. Gemensamt för alla var att de lyfte sig allt som tiden och perioderna gick.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar