24 oktober 2009

Så har skall vi göra - gallringen #1




Nu har han tänkt färdigt - GurkOlle!


"Nu ska vi se sa den blinde och ledde hunden utför stupet!"

Ungefär så kan vi lite lekfullt beskriva hur det fungerat i vårt kära hockeylag fram till nu. En blind leder en blind – typ! För att bringa ordning i detta kaos erbjuder sig nu denna blogg, helt utan några ekonomiska anspråk, att exempelgöra den optimala lösningen för att vända kräftgång till passgång och sedermera full galopp in i ärans dimhöljda salar. Den som misstror bloggens ärliga uppsåt kan sluta läsa här och nu. Så är det.

Steg 1: Ledarskapet
Här behövs en rejäl omdaning och förnyelse, men, med måtta och återhållsamhet. Därför skickar vi nu raskt bort Herr Ivarsson ur båset, tills vidare, och avvaktar med ersättare en stund.

Steg 2: Målvaktsspelet
Att påstå annat än att målvaktspelet varit svagt är på gränsen till självbedrägeri. I sanning har målvaktspelet stundtals varit uselt - med djupa dalar! Så kan vi inte ha det! Därför - bort med ojämne Johan ”Tarras” Thalberg. Såja, nu har vi rensat bort två.

Steg 3: Kaptensrollen
Här kommer den första bomben! Ta bort Andreas Lindh som lagkapten. Gör det nu. Omedelbart! Som någon redan skrivit i Gurkburken så är det inte bra att ”hålla en kamphund kopplad”. För så är det nu. Den gode Andreas spel blir lidande pga. dubbla roller. Å ena sidan vill Andreas vara ”elaka polisen” och ta för sig rejält i närkampsspelet, gärna på gränsen till brutalt, och det är då Andreas är som bäst. Nu håller han tillbaka det fysiska spelet alldeles för mycket. Nästan ”mesvarning” på Herr Lindh! Och så vill vi inte ha det! Bloggen vill se mer av det brutala. Vem skall då vara ny kapten, kanske vän av ordning undrar? Lugn, kommer till det.

- Såja. Nu har vi rensat och gjort om lite. Men det kommer mera:

Steg 4: Backarna
Här finns inte längre plats för joller och pjosk! Den som inte klarar av sin uppgift skall bänkas eller skickas till alternativ klubb i länet. I fortsättningen spelar vi med sex backar. Med andra ord får två söka sig annan sysselsättning än att vingla runt i den gulsvarta dressen och ge oss på läktaren blodstörtning och hjärtsnörp! Vilka backar skall då bort, undrar du kanske. Ja, se det kommer om en stund!

Steg 5: Forwards
Det pratas mycket om nyttan med en bred trupp. Man kan fråga sig – hurdå? Bloggen föredrar, alla dagar i veckan, en smal trupp som producerar mot en bred som bara tar bänkplats. Här finns utrymme för en rejäl gallring. Bort med ogräset – nu! Vem eller vilka kan då rubriceras som ogräs? Lugn, svaret kommer längre ned i texten!

- Nu har vi hyvlat och kavlat och rensat och gjort oss till. Spelare och tränare ut. Nu går vi vidare och bloggen presenterar ivrigt hur det gulsvarta laget skall formeras. Häng på nu!

Så här tänkte jag:

Ledarskapet:
Lars Ivarsson får i fortsättningen, i obekant antal matcher, finna sig i att ta del av lagets insatser från - läktaren! In på hans plats träder istället Patrik Juhlin och/eller Leif Rohlin. Kvar i båset står Fredrik Nilsson. Vad uppnår vi då med detta? Jo, vi behåller kontinuiteten och tryggheten i gruppen, men markerar, med nya ledare, att det sker en förändring. Ivarsson får i uppdrag att analysera och reflektera utifrån sin position från läktaren. Genom sitt nyvunna fågelperspektiv ges han goda möjligheter att i lugn och ro komma till insikter som kanske inte funnits tidigare. Dessa kan sedan förmedlas till övriga ledare. Bra va?

Backarna:
Ola Svanberg, Per Helmersson, Alexander Ribbenstrand, Sebastian Ström, Andreas Lindh och Jonnie Karlsson. Där har vi de backar som skall matchas hårt och kraftfullt. Som sjunde back kan jag tänka mig Niklas Lundgren som ofta gör gedigna dagsverken. Övriga backar kan få göra annat. Bloggen överlåter med varm hand till klubbledningen att lösa den problematiken. Något får de faktiskt göra själva, eller hur?

Forwards:
Sebastian Meijer, Marcus Söderkvist, Stefan Hellkvist, Tobias Forsberg, Henrik Eriksson, Dennis Rasmussen, Henrik Nordfeldt, Christian Larrivée, Peter Öberg, Andreas Valdix, Fredrik Johansson, och Jonas Johansson. Där har vi de forwards som kan spela kvar men med lite nya roller. Kommer till det alldeles strax.

Lagkapten:
Självklart behöver laget en ny kapten. Då det inte vimlar att naturliga ledargestalter i årets spelartrupp faller valet på – Henrik Nordfeldt! En gammal trotjänare med stort hjärta för klubben och som i sina framträdanden på isen alltid gör ett bra dagsarbete. Låt därför ”Notan” få leda laget från nu. Han är faktiskt en av få spelare som visat lite attityd på isen de senaste matcherna. Sådant skall premieras.

Målvakter:
- Den godbiten håller jag på ett tag till. Mer om den i del 2

Så bra detta blir! Nu har vi ordnat till det med ledarskapet både i båset och på isen.

På återhörande!

3 kommentarer:

  1. Men kom igen nu, den illustrationen var ju inte du! Mer likt Inge Bärs; Har du identitetsproblem?
    Eller är det smyg AIKaren i dig som får dig att försöka efterlikna min kroppshydda?
    Oetiskt av dig i så fall, du anar inte vilken investering i ÖL jag gjort!

    SvaraRadera
  2. Nae! Men jag vill se ut så som på bilden! Så är det. Alla har vi våra drömmar...

    SvaraRadera
  3. Och detta bevisar bara varför du INTE jobbar som tränare !!!!!

    SvaraRadera