17 oktober 2009

Bloggen tittar framåt - mot en ny trippel!
Tre lag, tre matcher, nio poäng!

Nu är det dags igen. GurkOlle synar nästa trippel som gulsvart har att ta sig an. Det är så det fungerar. Titta inte för långt bort. Dela av och dela upp målbilden. Gör den hanterbar. Mycket av modern idrottspsykologi bygger på att förstärka, förenkla, avskilja samt tydliggöra. Vad är målet. Vad är uppdraget. Hur skall vi lösa uppgiften? Vad kan vi påverka. Var lägger vi vår energi. En mental kompassriktning är vad det hela handlar om.

"Även den längsta resan börjar med ett första steg" (Kinesiskt ordspråk)

Vad kan vi då förvänta oss av laget. Vilken kravbild skall vi supportrar ha. Vi måste rannsaka oss själva och vara objektiva, ställa rimliga krav. Siktar vi oresonligt högt kommer det svida och göra ont om laget inte uppnår det - orimliga. 

Bloggen säger därför så här:

Växjö - Lakers x (2)
- Av någon märklig anledning har vi det ganska lätt mot Växjö! Bloggen tror på poäng i denna match. Oavgjort med overtime och sedan straffläggning. Motiveringen är att det passar oss utmärkt med en bortamatch just nu. Här finns inte samma kravbild om vinst som mot Örebro senast. Ivarssons mannar kan skrinna ut och idka "grishockey" i tre perioder. Tråka ut Janne Karlssons Lakers och sno poäng!
Förväntad utdelning: 1, 2 eller tre poäng!
Sannolikt: 2 poäng.

Västerås - Bofors 1(x)
- Detta kan bli matchen med stort M. Det kan vara just i denna match som laget tar avstamp mot något nytt  och bättre. Här har laget  chansen att vinna sin publik tillbaka. Bofors kommer vara laddade till tusen och om inte Ivarsson lyckas tagga upp Gulsvart inför nedsläpp, ja då blir det en dyster tillställning. Min vision är att vi i denna drabbning får se ett oerhört intensivt Gulsvart som är beredda att offra ALLT för sin publik, sina lagkamrater samt sin förening.
Förväntad utdelning: 1, 2 eller tre poäng!
Sannolikt: 3 poäng.

Borås - Västerås 1 (x)
- Detta är, anser Bloggen, denna trippels lurigaste match att förutsäga. Vi har alltid svårt för Borås borta! Varför det är så kan nog ingen svara på. Borås, som av många tippades få tufft i årets serie, vägrar inse detta själva. De spelar en frisk och frejdig ishockey och kan i sina bästa stunder hota vilket lag som helst. Troligen kommer gulsvart, som vanligt, få genomlida alla möjliga kval i denna match. Här ser jag det som en ren bonus om det blir poäng - överhuvudtaget!
Förväntad utdelning: 0 poäng!
Sannolikt: 1 poäng.

Summering:
-Vi står inför en matchserie där inga poäng är självklara. Alla lag i denna serie har redan visat hur lite som skiljer i slagstyrka. Det lag som vill mest, åker mest skridskor, har mest hjärta, kommer alltid dra det längsta stråt i de jämna matcherna. Vi pratar med andra ord om "dagsform"!. Det lag som är hetast för dagen kommer ta alla poäng. Så enkelt är det..

0 - 3 poäng = Underkänd
4 - 5 poäng = Godkänd
6 - 7 poäng  = Väl Godkänd
8 - 9 poäng = Med beröm Godkänd

Någon som tror på detta?
Nu kör vi!

1 kommentar:

  1. Sitter klubb, klubb och tittar på när Växjös A-lag spelar mot B-laget?:0)

    SvaraRadera