24 oktober 2009

Så har skall vi göra - målvakterna #2


Målvaktsfrågan!


Johan ”Tarras” Thalberg är en ruskigt fin målvaktstalang som vid flera tillfällen briljerat med fantastiskt bra målvaktspel. Det sorgliga är att det var länge sedan sist. Minns säsongen han slog igenom och snuvade ”Grizzly” Eriksson på förstaspaden. Men det är länge sedan nu. Av någon anledning har föreningen envist räknat med en vändning, men, den har tyvärr uteblivit. Endast enstaka matcher förra säsongen kom Johan upp i den klass han verkligen har i sina bästa stunder. Därför anser Bloggen att Johan behöver tid att återfå tryggheten i sitt spel. Låt honom spela med ett lag på en lägre nivå en tid. Varför inte Arboga?

Jens Holmström är inget att sätta in i buren ännu. Här har vi ännu en fin målvaktstalang, men, inte heller han är redo att axla det ansvar som krävs i ett lag som satsar mot ES! Av den anledningen bör Jens få möjlighet att i lugn och ro hitta sitt spel på en lägre nivå. J20?

- Om vi då släpper iväg dessa två talangfulla målvakter för att de skall återfå stabilitet och självförtroende, vem ska vi då ha i mål?

Det är nu det blir lite spännande för här har Bloggen grunnat och funderat väldiga! Vi skall istället lyfta fram Simon St Cyr. Så är det tänkt. Men självklart skall han inte axla hela bördan själv då han kommer att få fungera som backup för - Mikael Bohman!

- Erkänn att det är en ganska fiffig lösning!

Tittar man på Mikael Bohmans stats de senaste åren så inser man att det är en mycket pålitlig målvakt som toppar jämna insatser med "stå på huvudet räddningar". Han är en klok målvaktstyp med erfarenhet tillräckligt för att klara av den press som laget kommer att utsättas för den närmaste tiden. Vi byter helt enkelt en darrig "Tarras" mot en stabil Bohman! Bytt e bytt och alla blir glada. Tja, kanske inte Arbogafansen, men det är inte vårt problem.

Summering av målvaktsfrågan:
Johan Thalberg - dit
Jensa Holmström - ned
Simon St Cyr - upp
Mikael Bohman - hit

- För att inte sätta de nya ledarna på ”bar backe” i sina nya roller erbjuder sig bloggen därför, lika självklart som ödmjukt, att skapa de formationer som skall beträda isen tillsammans framledes. Men det kommer i Del 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar