7 oktober 2009

Avsågade?



Västerås - Mora 1 - 3

En kväll som denna gjorde man bäst i att njuta av promenaden hem från arenan. Njuta av den kyliga och friska höstkvällen. Insupa känslan av att vi egentligen har det väldigt bra - vi som bor i landet Sverige. Långt bort från oroshärdar i form av naturkatastrofer, krig, torka, pandeminer, politiska oroligheter, och annat mänskligt lidande. För så är det. Ibland måste man sätta in sitt eget lidande i ett större perspektiv.

Att förlora en hockeymatch är visserligen smärtsamt, men, i det stora hela är det en bagatell. Världen gick inte under i kväll - heller! Det enda som hände var att alla vi som älskar gulsvart blev berövade våra högt ställda förväntningar. Vi blev en illusion fattigare - typ!

Vi hade till mans trott att det äntligen skulle lossna för laget. Att all den potential som ryms innanför de gulsvarta tröjorna skulle komma ut och bjuda oss alla en fest att se - en tillställning att minnas. Nu blev så inte fallet. Vi hade liksom räknat bort motståndarens förmåga att rubba våra tänkta cirklar. Det var förvisso nedrigt av Mora att göra som de gjorde. De var inte artiga nog, som de gäster de var, att ge oss någon fördel i matchen. Ofint nog utnyttjade de vår egen ovilja att ta initativet. Där vi skulle dominera lät vi Mora briljera!

Det som jag mest grubblar på för stunden är om det var vi som gjorde allt fel eller om det var Mora som gjorde allt rätt? Frågeställningen är en aning patetisk då vi bevisligen inte lyckades erövra den ynkaste lilla poäng i denna match, men, den bör ställas.

Personligen ser jag inte att vi gjorde något större fel. Men å andra sidan var det inte många som hittade rätt! Min spontana känsla när jag ser gulsvart spela är att det saknas, i alla fall för tillfället, ett driv i laget. Ett tecken på detta är den totala frånvaron av fysisiskt spel. Den första rejäla tacklingen från en hemmaspelare, Ribbenstrand, utdelades i mittzon när det gått elva minuter av sista perioden då Mora redan avgjort matchen!

- Där, mina vänner, anser jag att vi har problemet med dagens gulsvart. Det saknas helt enkelt en stor portion  "jävlar anamma" just nu! Ingen är beredd att ta eller ge stryk och på det sättet skapa ytor eller möjligheter för sina lagkamrater....


- Grattis Mora till en väl genomförd bortamatch som ni vann tämligen rättvist! Grattis även till Liza som lyckades pricka in rätt resultat...

För övrigt måste Bloggen lyfta på kepsen och ge en eloge till Örebro som vinner mot Almtuna borta(!) och Bossefors som ångar på i  toppen av serien. Där har vi Gurkor fått för våra synder...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar