30 oktober 2009

2 - 1

Västerås - Borås 3 - 2
Illustration: GurkOlle

Så fick han äntligen kliva fram och sätta ett avgörande mål. Andreas Valdix. Härligt. Vackert. Skönt. Äntligen! Efter sju bedrövelser och åtta förbannelser satt pucken så vackert via ribban och in i nätmaskorna! Tänk så enkelt det kan vara - ibland. Puck under kontroll, full fart mot mål, hålla undan försvarare och så sitter den bara där - puckjäveln! Att sedan matchen slutar 3 - 2 är en helt annan femma. Det var 2 - 1 som var nyckeln! - Tack Andreas för det:)

*******
Bloggens syn på matchen:
Det var med stor spänning som man "bänkade" sig i ABB Arena denna fredagskväll. Förväntningarna fanns om en hygglig insats men förhoppningar om bra spel var sedvanligt låga. Med all respekt för klubbledningens försök att ställa saker till rätta så fanns en viss oro inför denna drabbning. Hur skulle laget uppträda inför sin kräsmagade hemmapublik?

Inledningen på matchen lovade ganska mycket men efter fem minuter av första perioden kändes det som om spelarna började tänka mer än att agera. Rädslan att åter förlora började allt mer prägla spelet och man gav frikostigt bort isytor till gästande Borås. Mycket väntat(!) kom så även ett ledningsmål för Borås i powerplay. En misslyckad rensning ur egen zon, tre spelare som gick på samma puck, och helt plötsligt blev en Boråsspelare fri att ta avslut mot en övergiven Tarras!

Ärligt talat var första perioden bara en fortsättning på det lidande som vi på läktaren fått utstå sedan serien startade. Det var med andra ord en befrielse att perioden tog slut och att vi "bara" hade 0 - 1 på resultattavlan! Perioden på poäng till Borås!

Andra perioden började lika taffligt och tvehågset från gulsvart. Allt såg så ängsligt ut. Backar tog ut säkerhetsmarginaler och vågade inte följa med för att ge understöd i anfallszon. Vi hade oerhört svårt att komma till riktiga avslut. När det såg som mest hopplöst ut - hände det något! Christian Larrivée  fick nog! Han tog tag i händelserna, pucken, matchen i ett och samma byte! Inom loppet av någon minut skapade han själv lika mycket som hela laget gjort under matchen i övrigt. Fin skridskoåkning, härliga dribblingar, fina öppnande passningar som borde ha resulterat i mål!

Efter Christians "monsterbyte" vaknade laget upp. Ett pp senare och gamle Loppan hade gett oss hopp med sitt 1 - 1 mål! Målet föregicks av att härligt diagonalpass av Andreas Lindh som öppnade upp för målet! Efter det fick gulsvart ÄNTLIGEN fart under fötterna. 2 - 1 målet kom som ett brev på posten.  En fin macka av Ola Svanberg fram till Andreas Valdix som höll undan försvare och hängde in pucken via ribban! Kanon!

-Nu spelade plötsligt gulsvart ishockey med frenesi, glädje, glöd, och hög moral! Det tacklades och åktes som aldrig förr! Och allt tack vare franskkanadensarens fina byte!

Så enkelt det kan vara?

Tredje perioden hann knappt börja innan  "Loppan" åter stod rätt och fick ett fint pass av Meijer. Iskallt drog han målvakten och hängde in pucken i nättaket till 3 - 1! Tyvärr var inte gulsvart på tårna minuterna efter målet och Borås kunde snabbt forcera in reduceringen till 2 - 3. Men detta var vår kväll, gulsvarts kväll, alla på läktarens kväll. Med stort hjärta, och extremt korta byten, lyckades laget stå emot Borås forcering de sista sju åtta minuterna. Härligt!