20 oktober 2009

Stefan Holmgren - kom tillbaka!


Stefan "Stiffen" Holmgren

Plötsligt inser denna blogg vad som saknas i laget. Jag har i tidigare inlägg pratat om "grundbultar". Det är spelare som med sina unika egenskaper är bärare av det gulsvart står för. Det är spelare som aldrig viker ned sig. Aldrig ger upp. Som åker och åker och åker till det att publiken gått hem och alla strålkastare blivit nedsläckta. Det är spelare som i varje byte flödar över av kärlek till sitt klubbmärke, sina supportrar, sin publik

I dagens Gulsvart finns inte tillräckligt många som vill ta på sig den rollen. För mig är det Marcus Söderkvist som kommer närmast. Vilken kille! Vilket gulsvart hjärta! I varje byte åker, och sliter, denne lille kämpe - fram och tillbaka över isen. Stort av en liten lirare. Men - han är för ensam! Och för liten. Och för snäll!

Det är då bloggen inser så fel föreningen tänkte då man inte behöll "Stiffen!". Han gjorde förvisso inte så många poäng den sista säsongen, men, han var den ENDE i laget som kunde GRISA och spela FULT när det behövdes!

Titta bara på bilden ovan. Det är match på Hovet! Västerås är illa ute. AIK har kommandot. Vad gör "Stiffen" då? Han ger sig på AIK:s lagkapten, tillika icon, och startar upp ett "slagsmål"! Publiken blir galen, Dick Tärnström får 2 + 2, AIK kommer ur balans och Västerås får lite andrum! Jag älskar den typen av spelare. Kolla bara in ansiktsuttrycket på "Stiffen". Snacka om krigare - en gulsvart krigare!

- Jag saknar en "Stiffen" i gulsvart!

Efter sju säsonger med Västerås i HockeyAllsvenskan fick Stefan Holmgren ett nytt kontraktsförslag från VIK som bland annat innebar en lönesänkning. Det gick inte Holmgren med på utan gjorde istället klart att han inte skulle fortsätta i Västerås. Nu spelar han med en ny klubb, VEU Feldkirch, som spelar i den österrikiska andraligan. (Källa: )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar