27 oktober 2009

Så har skall vi göra - formationerna #5


Illustration: GurkOlle

Här kommer nu slutligen de formationer som Bloggen anser vara den optimala lösningen för framtida ärorika segrar. Håll till godo:

1:a femman
Stefan ”Loppan” Hellkvist - Peter Öberg - Andreas Valdix
Andreas Lindh(d) – Jonnie Karlsson(o)
(kommentar)

2:a femman
Sebastian Meijer - Christian Larrivée – Henrik Eriksson
Sebastian Ström(o) – Per Helmersson (d)
(kommentar)

3:e femman
Marcus Söderkvist – Henrik Nordfeldt - Tobias Forsberg
Alexander Ribbenstrand(d) – Ola Svanberg(o)
(kommentar)

Fjärdekedjan (avlastar)
Jonas Johansson – Fredrik Johansson – Dennis Rasmussen
(kommentar)

Extra back:
Jonas Leetma/Niklas Lundgren
Extra forward:
Kalle Olsson

- kommer upp med lite kommentarer angående backparen när jag funderat färdigt!
VAD TYCKS?

Uppdaterad:17:00
Med hänsyn till konstruktiva kommentarer har jag ändrat ordningen på kedjeformationerna. Så skall det vara. Fortsätt gärna påpeka mina brister så kanske jag lyssnar och ändrar! Sedan har vi tagit fram supportrarnas laguppställning:)

Uppdaterad: 22:15
Efter lite mer funderande har jag bytt plats på två backar. Nu anser jag att det i varje backpar finns en defensiv(d) och en offensiv back!(o). Vad tror ni! Är detta tre balanserade backpar?

Ett "problem" som jag tycker uppdagas när man granskar varje spelares "profil" är att vi har väldigt få "gnuggare" eller "slitvargar". Laget vimlar däremot av spelskickliga spelare både i anfall och försvar!

Sista inlägget i denna serie tar upp powerplay, boxplay och målvakterna!

8 kommentarer:

 1. Det var det sämsta jag sett...tur att inte du är tränare. Tror du att framgången ligger i att splittra vår "Guld-lina"..Foppa-Larrivie-Loppan....ha..ha. Nej du den varianten har ALDRIG gått hem...och inte nu heller.Att ha en första femma som står för 80-85% av produktionen och ligger på snitt +8 är guld värt. I stället gäller det att "sätta eld" i arselet på namnkunniga i andra femmor. Om det inte går..skicka iväg och in med nytt.

  SvaraRadera
 2. Se där! Vad bra att du inte tycker som jag:) Men jag har tänkt till som bara den och skall snart förklara varför jag "spräckt" vår bästa lina:...

  SvaraRadera
 3. Skulle vilja ha Rasmussen istället för Valdix i första och su undrar jag om verkligen Söderkvist är så bra att han ska lira i andra???? Han har hjärta och kämpar men är bättre i en deffensiv roll och i boxplay. Tror JJ skulle må bra av att få vila ett par matcher. De samma med Kalle O. Sen skulle jag må fint som snus om en keeper värd namnet kom. Hento vore kalas men varför inte Reinhard Divis som jag tror är utan kontrakt nu?????

  SvaraRadera
 4. Bah! Jag kan ändra ordningsföljden på kedjorna så stämmer det bättre:)

  SvaraRadera
 5. Upp med Sebbekedjan kanske, och ner med Slangenditot till fjärde?

  JK med Svanberg känns bättre, och då SS med Lindh.

  Anonym:

  Jag förstår dig, och tänkte samma sak! MEN; vi måste få igång fler! Titta på Hårde Hardy och Djurgårn. Han splittrade på den ack så framgångsrika ungdomskedjan, med succé som resultat!

  SvaraRadera
 6. Förstår inte vitsen med det här. Ägna all sin tid åt fantasier och saker som man egentligen inte har varken kunskap om eller kompetens nog att kunna rodda runt om.

  SvaraRadera
 7. Låter bra med omkastningen. Skulle vilja man även försöker hitta verktygen för att lyfta unga egna produkter. Få Lundgren att bli den klassback han skulle kunna bli. Samma sak med Mylläri. Tvillingarna och Udd. Ta in kompetensen för att kunna lyfta dessa killar individuellt kommer på sikt ge en bra stome med hjärta i gulsvart. Eller vad tror du?

  SvaraRadera
 8. Anonym sa...
  Förstår inte vitsen med det här


  Svar: Visst sjutton ksn både du och jag ha synpunkter och tankar om hur man kan, eller, borde göra!

  Från vår position på läktaren kan vi ibland se saker mycket mer klarsynt än vad en tränare ser från båset!

  Man behöver tex inte vara en Einstein för att inse hur "dåligt" Kalle Olsson mår just nu i den gulsvarta dressen! Där behövs en rejäl nytändning av något slag! Kanske utlåning till annan klubb i lägre division kan få honom tillbaka på banan igen!

  Så visst besitter vi alla tillsammans massor av kompetens!

  SvaraRadera