26 oktober 2009

Appropå att tränaren fått sparken..



"Bättre tända ett ljus än att förbanna mörkret!"


Så kom då det ounvikliga! VIK Västerås HK väljer, under brinnande säsong, att säga upp sin tränare Lars Ivarsson med omedelbar verkan. Var det en högoddsare? Var det oväntat? Var det den enda utvägen? Man kan svara nej på alla dessa tre frågeställningarna:


Var det högoddsare att han fick gå?
- Nej! Det är så det fungerar i föreningar på denna nivå. Även om du har en trupp på 24 spelare som underpresterar är det ALLTID lättare att byta ut 1 tränare istället för 24 spelare!

Var det oväntat?
- Nej! Med tanke på den målbild som föreningen deklarerat kan man inte låta sig förankras i botten av allsvenskan i detta tidiga stadium. Det finns faktiskt gott om tid för en ny tränare att vända på utvecklingen och jobba ifatt lagen som ligger ovanför!

Var det den enda lösningen?
- Nej! Det finns exempel där man behäller sin tränare men låter honom få stöd i form av andra personer i sin omgivning. Då det gick som sämst för MIF förra säsongen valde sportchefen att bistå sin tränare i båset. Som bekant föddes då "Babyhawks" och laget fick en härlig boost!

Vad anser då Bloggen om att tränaren får gå?
-
Allt sedan de första rösterna höjdes om Ivarssons avgång har jag varit oerhört kluven i frågan. Personligen tycker jag att man ALLTID skall försöka hitta en annan lösning först! I mina ögon är det en alldeles för enkel utväg, ingen lösning, då man kickar sin tränare!

- Om man sparkar sin tränare och har ett bättre alternativ, ja då är det i mina ögon ett bra beslut! Om man däremot sparkar sin tränare och "inte vet vad man skall göra nu" - ja då är det risk att man skjuter sig själv i foten!

- Om man dessutom sparkar sin tränare pga att vissa grupperingar, oavsett vilken, kräver detta  - då blir jag riktigt orolig! Det räcker att laget har panik - det sista man vill är att även klubbledning skall gripas av detta....

3 kommentarer:

  1. Håller med om att det är ÖIK som spelar bra just nu, och kommer att göra det även i fortsättningen!
    Snart kommer vi och krossar er, igen!
    Röd vitt leker...

    ps Hörde förresten att Bork inte vill träna lag vars "supportrar" hotar och tvingar bort tränare ds

    SvaraRadera
  2. Lösningar kan vara enlka ibland, detta är precis vad VIK behöver. Men bara om det kommer nytt blod, utifrån!! Det är extremt viktigt.

    SvaraRadera
  3. Anonym..det gör väl alla "supportrar" till och från, eller hur?

    SvaraRadera