24 oktober 2009

Som sagt var..


GurkOlle summerar...

Bloggen hade laddat inför vändningen mot Bofors men trots några underbart goda, och stärkande, öl i kroppen blev det ett rejält antiklimax av det hela. Valde jag månne fel fabrikat på pilsnern tro? Om matchen kan man säga att det såg ut som vanligt. Lite hit och lite dit och lite mitt-i-mellan. Några stänk av frustration, några droppar fummel samt en anings felbeslut och kvällen var förstörd. Inte heller denna gång ville gudarna vara med oss. Inget gratis här inte.

Lagets svårigheter denna kväll illustrerades tydligt då man i andra perioden hade minst tre(3) tillfällen att vända spelet i mittzon och komma i  numerärt överläge mot motståndarmålet. Vid alla dessa tre tillfällen lyckades puckförande spelare "snubbla" på blålinjen med offside som följd. Det var med andra ord "en sådan där kväll" man bara vill glömma.

Bofors då? Tja, för att vara ett "topplag" så skiljde det inte mycket mellan dem och oss! Det är en tröst i bedrövelsen. Kan de ligga i topp med det spel de visade upp idag så finns det faktiskt hopp även för oss. Jag vill inte förringa Bofors insats, men, då har både Malmö och Mora spelat bättre ishockey när de varit på besök i ABB Arena.
Varför blev det då som det blev idag? Min enkla analys är att vi inte ville vinna idag. Så tolkade jag det hela då det stod klart att Johan Thalberg fick nytt förtroende från start - igen. Efter hans minst sagt bleka insats borta mot Växjö trodde jag  på andra bullar.
Därmed har Bloggen indikerat var felet tycks ligga för närvarande. Det är från ledarhåll det brister just nu. Så är det. När en hel spelartrupp underpresterar samtidigt är det en tydlig signal över att något är på tok. Alldeles förfärligt på tok! Illavarslande och oroväckande. Här gäller det för ledartrojkan att snabbt få styrning på händelseförloppet. Att ta tillbaka kommandot. Att hitta fokus. Att samla ihop spillrorna. Tillbaka i förarsätet, som en känd hockeyexpert skulle uttryckt det.

Det finns inga genvägar till framgång. Det finns däremot möjligheter till framgång. Nu gäller det med andra ord att sonderar terrängen, lyfta blicken, samla mod för att sedan ta tillvara alla tänkbara möjligheter. Kanske man skall förlägga nästa hemmamatch i Surahammar? Se där ett tips från denna blogg i all välmening.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar