25 oktober 2009

Så har skall vi göra - anfallet #3



Anfallet - fyra kedjor!

Så är det då dags för Bloggen att presentera hur vi skall formera våra framtida trupper samt vilka roller dessa ska ha. Vi har tillgång till tolv forwards och sex backar. Det ger oss möjligheten att skapa tre kompletta femmor, som rullar runt, samt en extra kedjeformation som fungerar som avlastning. Ett problem uppstår emellertid väldigt fort när man tittar igenom vilka ”skills” våra anfallare har. Det finns ett klart överskott av kreativitet och därmed ett underskott på aggressivitet! Vi har helt enkelt en hel drös med spelare som förväntas kunna skapa ute på isen. Det är bra – så länge vi har puck. Problemet uppstår när vi inte har puck! Hm!
Bloggen väljer att först presentera fyra tänkbara kedjor för att sedan para ihop dessa med lämpliga backpar:


Kedja 1: Exploatörerna
- Denna formations enda uppgift är att luckra upp, förvirra och slå till. Snabbt, distinkt och utan nåd! En kedja som verkligen sätter offensiven i förarsätet.

Transportören: Peter Öberg
- Huvuduppdrag: Transportera in puck i anfallszon. Arbeta vid sarger. Gå på mål. Täcka upp defensivt!

Kreatören: Andreas Valdix
- Huvuduppdrag: Hålla pucken i anfallszon, snurra runt och förvirra motståndarna. Leta instick till Exekutören.. 

Exekutören: Stefan ”Loppan” Hellkvist
- Huvuduppdrag:  Stå i slottet! Avsluta! Loppans enda uppgift är att stå med klubban i isen beredd på skott. Direktiv skall utgå till Loppan att aldrig spela i hörnen eller ute vid sarger!

Sammanfatting: Vid ett tillfälle, som bloggen kan minnas, spelade denna formation tillsammans på ett lysande sätt. Det var i hemmamötet mot Mora under försäsongen. Dessa tre herrar hade då "lekstuga" i Moras zon i varje byte! Därför tror bloggen på denna konstellation...

****

Kedja 2: Profitörerna (checkingline)
- Denna formations uppdrag är att forcera, underminera, provocera, jaga, stressa och vara rent ut sagt förbannat jobbiga att möta. LIF pratar mycket om sin "krigarkedja". Här har vi vår...

Utsugaren: Marcus Söderkvist
- Huvuduppdrag: Jobba, jobba, jobba med sin skridskoåkning. Vara i ansiktet på motståndarna hela tiden. Suger därmed kraft ur motståndaren.

Ockraren: Henrik Nordfeldt
- Huvuduppdrag: Jobba, jobba, jobba med sin skridskoåkning. Vara i ansiktet på motståndarna hela tiden. Använda sitt fina skott så fort det finns en chans. Kan få fin utdelning bara han vågar använda sin bössa!

Utpressaren: Tobias Forsberg
- Huvuduppdrag: Jobba, jobba, jobba med sin skridskoåkning. Vara i ansiktet på motståndarna hela tiden. Skall alltid, alltid, driva på mål med eller utan puck. Sätter därmed ständig press på motståndarnas backar!

Sammanfattning: En perfekt kedja som kan skickas in för att stoppa motståndarnas bästa formation. Kan givetvis spela mycket boxplay. Här finns det hjärta så det räcker för dubbla byten!

****

Kedja 3: De tre musketörerna (en för alla – alla för en)

- Formationens uppgift är att kunna försvara de egna bakre linjerna men så fort tillfälle ges vända på kuttingen och med svärdet i hand anfalla med full kraft. Här finns speed, spelsinne och skott i en härlig blandning. Utmärkande för dessa tre är nobless, elegans och finess.

Athos: Sebastian Meijer (finess)
- Huvuduppdrag. Använda sin fart, sin teknik, sin aggressivitet till transportera pucken in i fiendeland.

Phortos: Christian Larrivée (nobless)
- Huvuduppdrag. Använda sin fysik till att erövra puck samt leverera eleganta smörpass till vapendragarna Athos och Aramis som står för avsluten mitt i slottet(!) Tar även ansvar för backchecking.

Aramis: Henrik Eriksson (elegans)
- Huvuduppdrag. Skall använda sin eminenta klubbteknik till att förhäxa och förblinda motståndarbackar för att därefter droppa pucken med en sensuellt vacker rörelse till en helt fristående Phortos!

Sammanfattning:
- En briljant konstellation som förenar kraft, styrka och speed på ett fulländat sätt. Här finns en avslutare, en dribbler och en framspelare. Dessutom så mycket speed att de med lätthet hinner hem i backcheckingen. En framtida formation för powerplay, sanna mina ord! Bara att släppa dem loss...


- PS! Det går utmärkt att lämna en kommentar om du,ni, han, hon, den, det tycker alldeles annorlunda:)

3 kommentarer:

 1. Hahah. Låter rätt bra.

  Har du mailat Ivarsson om dina kedjor och resten av dina betraktelser?
  Eftersom Ivarsson inte kommer att få kicken eller stiga ut sidan frivilligt vad det verkar. Kan väl du Gurkolle och vi andra som känner för VIK hjälpa tränarna och klubbledningen lite på traven?

  SvaraRadera
 2. Tycker du glömer Musse som bör ha en plats enligt min mening. Tycker han är en av de som levt upp till vad man kan förvänta. Lite mer mål så e han riktigt bra.

  SvaraRadera
 3. Menar du Rasmussen? Lugn, han kommer..

  SvaraRadera