14 oktober 2009

3 poäng!


5-2

Vad finns det att säga efter denna seger? Inte mycket annat än att den var väntad. Som matchen utvecklade sig får man vara väldigt nöjd att laget rodde alla poäng i hamn. För i sanning så var det en miserabel start denna gång. Det tog nära på halva första perioden innan gulsvart började åka skridskor och skapa tryck mot Troja. Ett Troja som tog chansen från start och med bra skridskoåkning skapade en del chanser mot oss.

Den förväntade starten där gulsvart kommer ut som retade tigrar uteblev även denna gång. Det var mer " de blöta katternas" anleten man såg till en början. Man undrar lite stillsamt hur svårt det kan vara att "tagga upp laget" inför match - egentligen? Där vill Bloggen se en markant förbättring.

- När gulsvart kliver ut på isen i ABB Arena gör man det för att ÄGA! Från första nedsläpp skall motståndarna känna att de är tvåa i varje närkamp. Det skall göra ont på en gång att ta sig in i den gulsvarta zonen.

Nåväl. Efter en darrig och tveksam inledning gled initativet allt mer över till vårt lag och Troja hotade allt mindre. För en stund trodde jag Trojas målvakt, Bengtsberg, skulle komma in i den läskiga "zonen" där en målvakt tar allt, men, lyckligtvis gjorde han inte det.

Bloggen tycker gulsvart gjorde en klen insats denna kväll men tre poäng är det som räknas. Det är lite svårt att sätta fingret på vad som saknas i laget. Kan det vara en aning självförtroende och flyt på vissa händer och fötter som saknas. Ibland fick man en känsla av att formationerna gick lite i otakt på isen. Man gjorde inte alla saker tillsammans.

- Ja, jag vet! Mycket gnäll nu, men för sjuttons gubbar, vi har rätt att kräva mer än så här av detta lag.

Skönt att se:
- en stabil målvaktsinsats av Johan Thalberg
- ett säkert backspel av kritiserade Ola Svanberg
- att Peter Öberg, Sebastin Meijer och Per Helmersson är tillbaka

Inlägget ändrat den 15/10 klockan 07:22 - Peter Ström(!) till Peter Öberg...

5 kommentarer:

 1. Vem fan är Peter Ström? :)

  SvaraRadera
 2. Han är ny! Kommer från Krylbo:)

  SvaraRadera
 3. Nja.. ny och ny. Spelade med VIK redan förra säsongen. Men då bara som utlånad från Rövgle.

  SvaraRadera
 4. Jag blandade ihop Seabstian Ström och Peter Öberg! F´låt då:)

  // GurkOlle

  SvaraRadera
 5. haha... Nej, du är ej förlåten. Jag förlåter dig ALDRIG!!!

  =)

  SvaraRadera