17 oktober 2009

9 - 14 - 16


Tre viktiga datum
Tre motståndare
Tre vinster
Nio poäng!
****
(Publicerat: 2009-10-08)

***
Bloggen backar tillbaka och summerar. Vad hände sedan?

Sundsvall - Västerås 2 - 4
- Laget genomför matchen på ett mycket bra sätt, stabilt spel, och bärgar en säker seger mot svårspelade Sundsvall. Enligt rapporter kör laget på i alla tre perioder och "maler" ned Sundsvall.
Betyg: Klart godkänd!

Västerås  - Troja 5 - 2
- En usel och ängslig förstaperiod följs av en något bättre andra för att avslutas med en anständig tredje period. Troja är med länge i matchen och oron är stor både i laget och på läktaren innan man lyckas vända till sin fördel i mitten av andra perioden genom några snabba mål.  Det anmärkningsvärda är, återigen, den lama inledningen på matchen! Första tio minuterna ägde Troja isen i ABB Arena...
Betyg: Godkänd!

Örebro  - Västerås 6 - 3
- Efter två vinster, med periodvis tveksamma insatser av laget, var förväntan lagom stor inför denna match. Skulle de klara av denna trippel! Slå de lag som troligen kommer befinna sig längre ned i tabellen när serien summeras i vår? Snacka om - att gå på pumpen!
Återigen tycktes Gulsvart komma ut "som blöta katter" till match och gav genast bort initiativet till en yster nykomling. Sedan var den dagen förstörd. Trots försök att komma ifatt var det för mycket som inte blev som det borde - blivit. Enligt alla rapporter vann Örebro fullständigt rättvist. De var bättre i allt! Skrämmande läsning för en gurka:(
Betyg: Underkänd

Det är inte lätt att vara tung i dessa dagar. Som utomstående gurka, utan insikt i alla detaljer, är det fullkomligt omöjligt att sia om vad som egentligen är fel med laget! Bloggen konstaterar bara, med stoiskt lugn och fullständigt objektivt, att det ser ut som "prutt" just nu! Vi är helt enkelt ett rätt mediokert lag - idag.
 - Så enkelt är det!

Slutbetyget för ovanstående tre matcher blir trots allt Godkänd om än med viss tvekan...


2 kommentarer:

  1. Utan att ha sett VIK alltför många gånger i höst konstaterar jag att laget gått från att vara seriens bästa lag i numerärt överläge till att bli seriens näst sämsta. Det är stor skillnad i effektivitet mellan 28,26 % och 12,77 % och jag tror att en stor del av förklaringen till er kräftgång står att finna i denna statistik.

    Vilket allsvenskt lag skulle inte ha svårt att ersätta spelare som Arlbrandt och Olausson?

    Å andra sidan. Efter 10 omgångar i fjol hade VIK 16 poäng. Nu har ni 14. Det kan vända snabbare än man tror, med eller utan Ivarsson i båset!

    SvaraRadera
  2. Tack för det! All tröst i denna stund är välkommen:)

    SvaraRadera