22 oktober 2009

Som sagt var..


GurkOlle - Grön av illamående?

Ibland är det verkligen tungt. I det närmaste outhärdligt tungt. Det är i dessa stunder av svårmod och motgång som vänner prövas. Vilka kommer stå kvar och vilka kommer vända ryggen till? För en förening med ambitioner utöver genomsnittet är det en viktig reflektion. Den publik som skall stötta och de sponsorer som skall nära  har ett begränsat mått av tålamod, av överseende, av förståelse. Men när detta mått blir rågat kan goda råd bli dyra. Då kan hastigt och lustigt så kraftiga känslostormar blossa upp att även de mest cementerade värderingar och ståndpunkter i en förening måste kullkastas och omvärderas.

Det som var en sanning och färdriktning igår kan i ett ögonblick raseras och ligga tillspillogivet i en snar morgondag. I idrottens värld finns inga gråzoner. Allt är vitt eller svart. Vinst eller förlust. Den som vinner hyllas, den som förlorar hånas. Det är nu  föreningen prövas. Kommer den stå pall för det yttre trycket? Är den rustad att hantera en uppblossande kris? Kan man visa handlingskraft på ett trovärdigt sätt utan att tappa ansiktet?

Utåt sett låter det  likadant i alla föreningar som hamnar på kant med sin målsättning:
- Vi för samtal!
- Vi har beredskap!

- Vi får inte gripas av panik!
- Alla måste dra åt samma håll!
- Vi måste ge laget tid!
- Alla bitar måste falla på plats!
- Serien är lång!
- Vi får inte ge upp!

Det vi alla kan konstatera är att vårt kära lag just nu trampar i otakt, sjunger falskt, ser ut att ha både träben och plattfot! Allt på samma gång. Här följer några exempel, enligt Bloggen, där det inte blivit som någon tänkt sig:

Nyförvärven:
- flera av årets nyförvärv har inte klivit fram och visat varför de överhuvudtaget blivit värvade. Det är oroväckande att de ännu inte fått sitt spel att stämma. Vi pratar nu om omgång 11 i serien!

Målvakterna:
-  det räcker inte med "lovande" målvakter i en så tuff serie som allsvenskan. Ett lag med gulsvarts ambitioner skulle givetvis värvat en mer meriterad målvakt inför denna säsong.

Tränarna:
-
de mest orutinerade och minst meriterade tränarna av alla lag i allsvenskan? Det känns nu som om de står vid vägs ände. Klarar de av att vrida skeendet åt rätt håll? Har de verkligen spelarnas förtroende? Bloggen hoppas innerligen att de redan till fredagens match visar att de har den insikt som erfordras...

Krossa Bossefors!


3 kommentarer:

  1. Daniel Rydmark som tränare då?
    Ledig, bor i västerås. Tränare för mjölby förra året som deras första säsong i div1 gick till allsvensk kval? Mycket fina meriter som spelare, vinnarskalle...

    Poppes roll förra året verkar vara otroligt underskattad såhär med facit i hand.
    Arlbrand och Olausson tackade honom på försäsongen för sina framgångar, inte ett ord om Ivarsson. Dessutom så verkar SSK spelarna vara nöjda med honom. Se följande artikel:
    http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_3687721.svd

    Citatet jag tänker på är: "En ny tränare, med nya idéer – för oss har det bara varit positivt. ”Poppe” (tränaren Peter Popovic) är bra på att läsa av hur gruppen fungerar och tänker och vad varje enskild spelare behöver, och sedan på att involvera oss i det tänket."


    Har försökt skaffa ett konto på svenskafans men det verkar vara omöjligt för mig. Läser där varje dag...

    SvaraRadera
  2. Igår fick vi åter se hur spelarna sviker klubben vi älskar genom att låta sig förnedras nere i Växjö.

    Imorgon spelar vi mot Bofors hemma i Rocklunda och vi inom Gulsvart ultras uppmanar ALLA att komma till R/S och sjunga fram klubben VIK. Vi måste visa att vi inte viker ner oss totalt som våra spelare, vi måste visa vart fan skåpet ska stå. Vi ska visa hur mycket mer hjärta vi på läktaren.

    Sprid detta budskap till samtliga kamrater ni har, varje röst räknas verkligen imorgon. Detta är det viktigaste!

    Vi hoppas även att en hel del av er tar svängarna förbi skallberget och avnjuter ett gott sällskap med tillhörande dryck och en bit mat.

    SvaraRadera
  3. Kan bara instämma i dina funderingar angående Poppes roll. Jag har haft förmånen att träffa "Poppe" ett antal gånger och det är en person som på ett lågmält sätt ger intryck av en oerhörd pondus.

    Utan stora gester, eller stora ord, besitter han naturliga ledaregenskaper. Dessutom är en väldigt trevlig:)

    Inte för inte som han fick smeknamnet "The Gentle Giant" under sin tid i NHL!

    SvaraRadera