22 februari 2012

Västerås - Rögle 5-2

Det pekar uppåt!

Tack för en bra genomförd hemmamatch. Äntligen! Visserligen började vi, i vanlig ordning, lite avvaktande och stapplande och såg stundtals lite vilsna ut på isen. Rögle, däremot, de tuffade på mot vårt mål och gjorde stundom som de behagade i vår zon. Vi får tacka Rögle för att deras avslut var av digniteten "knallpulver" under den första delen av första perioden. Med lite bättre skärpa i sina avslut kunde de ståtat med ledningen i matchen. Nu blev det lyckligtvis inte så utan vi kunde sakta men säkert börja ta över matchbilden.

Första perioden var jämn. Halva var till lagen. Tack vare ett aning slumpartat mål av Markus Kinisjärvi kom vi in i matchen. Förarbetet till målet av Marcus Jonsson var det som dukade för Thomas Mitell som skickade ett skott mot mål där Kinisjärvi höll klubbspetsen framme. Pucken studsade och hoppade precis lagom för att landa bakom mållinjen. Ett turligt mål men förarbetet var av toppklass.

Marcus "Messy" Jonsson gjorde förövrigt en riktigt bra match och skapade en hel del när han var på isen. Det mest minnesvärda var när vi fick till en spelvändning tre mot noll(!) och "Messy" kom helt sopren med Fransson i Röglemålet. Den gången var det stängt.

Andra perioden var spelmässigt rätt ok från vår sida. Vi hade lite mer driv, lite mer vilja och framför allt bättre avslut än Rögle och kunde vinna perioden med 2-1. Kennet "Bacon" Bergqvist stod äntligen på rätt ställe och kunde sopa in en puck, 2-0,  i powerplay. Vem passade om inte - Broc Little!

Självklart skulle vi bjuda Rögle på ett fummelmål. Efter strul vid sargkanten, där vi förlorade närkampen, kastades trissan in mot Sperrle som olyckligt stötte den rakt i famnen på en Röglespelare som tackade för kaffet och krutade in reducering till 1-2.

Sedan bjöd Fransson i Röglemålet tillbaka så snällt när han några minuter senare avvärjde ett skott där returen gick rakt ut till Thomas Mitell som blundade och sköt 3-1. Tack för det.

Tredje perioden kontrollerade vi rätt bra. Rögle pumpade på rätt friskt emellanåt men fick inget betalt för sitt slit. Istället kunde Broc Little punktera matchen med kvällens delikatess. Från en position i sarghörnet tog han pucken, bröt in framför mål, framför två snopna Röglebackar, väntade ned Fransson i målet och avslutade med att hänga in pucken under ribban med en backhand. Så vackert att man fick tårar..

När sedan Markus Kinisjärvi några minuter senare snappade upp en lös puck i slottet och skickade in 5-1 via ribban var saken klar. Gött mos!

Visserligen reducerade Rögle till 2-5 via ett powerplay i slutminuten men det var de väl värda efter alla missade chanser tidigare i matchen. Man har råd att vara lite storsint när matchen redan är vunnen - typ!

Man kan summera matchen med ett ord - Stabilt!