18 februari 2012

Att ha och att behålla och få mer..

Hockeyligan - Mike Helber
"Hockey­ligan funderar på att införa en kudde/fallskärm och eventuellt dela liga­bidraget mellan det lag som går upp och det lag som åker ur elitserien"

Så kan kan man läsa i Aftonbladet.

- Märkligt att detta förslag dyker upp just nu! Kan det bero på, möjligtvis, att Djurgården och Linköping är inblandade, eller rättare sagt, känner sig hotade? Räcker det inte med att inget lag åker ur ES direkt? Har de inte förstått att alla lag i ES har "en sista chans" genom spel i kvalserien? Räcker inte det? 

"I Linköping pekar man på att klubben är arbetsgivare åt många människor samt har investerat i fastigheter som kräver stora event"

- Jaha! Om man nu har ansvar, enligt ovan, vore det inte då på sin plats att man använder 52 omgångar till att undvika en eventuell nedflyttning. Trots allt har Linköping fått 26 miljoner denna säsong(också) för att skapa en trupp och därmed undvika att bli degraderade!

Det har blivit en förändring för hur en elitserieklubb är uppbyggd. Skulle vi åka ur hamnar vi i ett stort dilemma, säger klubbdirektören Mike Helber"

- Ja, vad ska man säga? Klart som fan att det blir ett dilemma. Men komma och grina om det nu. Förra säsongen när MODO och SSK fick spela kvalserien höll minsann Mike Helber käften! Men det är klart. Nu när det gungar under hans egna fötter....

-Pinsamt, sa Bill!


2 kommentarer:

  1. Det mest intressanta vore väl att ha åtminstone ett direkt kvalificerat lag till elitserien och att det sista laget i elitserien går ned direkt och låta de tre andra i respektive liga spela om platserna i elitserien. Då skulle det bli lite mer rörlighet och dynamik i seriesystemet. Som det är nu förstelnas Elitserien och allt handlar om att undvika att åka ur vilket inte befrämjar ishockeyns utveckling.

    SvaraRadera
  2. Alla förslag till förändring är bra. Som det är nu är det inte sportsligt rättvist. Självklart ska en seriesegrare, oavsett sport, direktuppflyttas. Lika självklart är att en jumbo i en högre liga åker ur direkt. Allt annat är bara trams..

    SvaraRadera