28 februari 2012

Troja nästa...

Allsvenskans fulaste logga?


Nu återstår två omgångar i grundserien. Två. Av femtiotvå. På onsdag möter vi ett Troja som redan förberett sig för sommarlov. Ett Troja som började serien på ett imponerande sätt och gjorde sken av att vara ett lag för playoff. Med tiden tappade de dock fart, poäng och därmed placeringar i tabellen. Då och då har de hela tiden poppat upp igen, i några få omgångar, och stulit poäng mot de flesta motståndare för att därefter åter falla in i dvala. Det är just detta Troja som nu står redo i nästa match för att sätta ytterliggare en käpp i hjulet för mitt kära Gulsvart. 

Tendensen denna säsong har som bekant varit att vi supportrar knappt hunnit få hoppet tillbaka innan vi kastats ned i förtvivlans mörka hål igen. För två omgångar sedan skulle vi "bara" ta tre säkra poäng borta mot bottenlaget Sundsvall. Vi vet alla hur det gick. Där trodde åtminstone jag att vi sålt smöret för sista gången. Att vi bränt chansen att gå ifatt Bofors. Efter den förlusten orkade jag inte ens med att vara irriterad eller arg. Mest uppgiven. Men så kom då måndagen med nya matcher, nya chanser, där dörren till framtiden åter öppnades på glänt.

Något oväntat tog sig laget samman och vann rätt komfortabelt borta mot Mora samtidigt som Almtuna fick luft och besegrade Bofors. Segern mot Mora var oväntad ur det perspektivet att det var ju den "svåra" matchen att vinna av de vi hade kvar på schemat. Där hade jag själv räknat med max någon enstaka pinne då vi alltid haft svårt med Mora, i Mora. 

Nåväl. Bofors tog inte chansen att stänga dörren bakom sig i måndagens omgång och bjöd därför in oss till en ny chans. Vågar man tro denna gång? Visst har vi stora möjligheter att vinna mot Troja. Jag är i det närmaste rätt säker på att vi gör det. Så säker man nu kan vara med hänsyn till det som hänt tidigare denna säsong. Problemet är dock att vi inte äger detta själva. Vi äger inte själva lösningen på problematiken. Det har vi inte gjort på många, många, omgångar. Vi är fortfarande helt i händerna på vad som händer i en annan match. 

Det är just denna omständighet att vi inte själva äger möjligheten till att nå kvalserien som har varit så förtvivlat jobbig, mentalt. Vi har suttit i knä på andra lags resultat, framgångar och motgångar. Och det är vi själva som försatt oss där. Vi har därmed endast oss själva att skylla. 

Men åter till morgondagens match. Den mot Troja från småland. Man önskar, av hela sitt hjärta, att Gulsvart ska få in en riktig fullträff på hemmaplan nu när det verkligen gäller. Det är viktigt. Det är otroligt viktigt ur flera perspektiv. Får vi en bra start, ett snabbt ledningsmål, så sätter vi en enorm press på Bofors i sin match mot Oskarshamn. För det ska alla veta att så fort vi gör mål så får de reda på det. Vi ska göra Bofors match till ett elände genom att själva diktera villkoren mot Troja.

Nu är det bara att hoppas på att ALLA spelare i Gulsvart är riktigt redo för att bjuda sina trogna supportrar och publik på en riktig klang och jubelföreställning.

- Jag längtar redan!


4 kommentarer:

 1. Vill bara säga; fortsätt som du gjort, både här och i SF-forumet! Vi är fler som har behållning av dina tankar, än som inte har det. Det är i a f jag, säker på :)

  SvaraRadera
 2. Tack för det! Trots allt får man respektera att alla inte tycker lika - om allting:)

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer till fullo i vad anonym skriver här ovan.Det är en höjdpunkt att läsa dina inlägg.
  StorGurkanBosse

  SvaraRadera