25 februari 2012

Sundsvall - Västerås 4-2

Skandal!
Så skulle man kunna skriva som inledning på detta inlägg. En av årets viktigaste matcher och vi förlorar! Dessutom mot seriens strykgäng Sundsvall. Men allvarligt talat, mina vänner, kom det verkligen så oväntat? Om vi ser till vår säsong som helhet så har vårt problem varit att hålla i formen över en längre period. Nu fick vi till fyra raka segrar. Det var bra. Men jämför det med Leksand som ångat på i nio matcher utan att förlora! Det är skillnad det.

Nu tycker inte jag att det finns någon större anledning att hänga läpp för att det gick på tok borta mot Sundsvall. Våra chanser att gå ifatt Bofors, eller Leksand, var redan innan denna förlust försvinnande små. Men visst hade det varit roligt om vi fått vara med i en, eller två, omgångar till innan det avgjordes.

Leksand gjorde vad de kunde borta mot Bofors men orkade inte med brukslaget denna gång. Hatten av för Bofors som verkligen gör sig förtjänta av en plats i kvalserien. Sedan må man tycka vad man vill om att de är där. Leksand kan också räkna in sig som "klara" för KS. Ja, Örebro också. trots deras miserabla form efter jul.

Om man kastar ett öga på min kalkyl över de sista fem omgångarna finner man att Bofors har +5, Leksand -1 och vi har +-0. Det är med andra ord Bofors som övertygar mest just nu. All heder till dem.

Vad ska man då säga om vår förlust? Jag vill nog vända på det hela och gratulera Sundsvall till sin vinst. De stred för sin överlevnad, tog en jäkla risk på slutet, men avgick med segern. Det ska de ha all heder för. Att våga plocka målvakten, med två minuter kvar, och gå för en livsnödvändig trepoängare är heroiskt. Minns hur Sundsvall, förra säsongen, i sista omgången borta mot Mora, lyckades vända en förlust till seger med endast två minuter kvar av matchen! Även då chansade man på att ta ut målvakten och spela sex mot fem. Chansningen höll och genom det räddade man sitt allsvenska kontrakt. Det är fan i mig värt en stående ovation...

- Nu är det bara för oss att ladda inför en ett rafflande förkval....

-----
GurkOlles prognos:

Leksand
Leksand-Almtuna 2p
Ett formstarkt Almtuna kommer sälja sig dyrt. Snor minst en pinne i denna match!
Matchen slutade6 -1 (+1)

Karlskoga-Leksand 3p
- Bofors kommer inte klara publiktrycket, förväntningarna, och falla igenom totalt. Enkel bortaseger.
Matchen slutade3-2 sudden (-2)

Leksand-Troja 1p
- Här hissas varningsflagg. Troja kan vara borta från playoff och därmed spela avslappnat. Kunde de vinna mot Örebro med klara 5-1 kan de mycket väl sno poäng här!
Leksand-Rögle 0p
- Svårt match för masarna. Rögle vill nu säkra en femteplats inför playoff och kommer ta alla poäng!
Sundsvall-Leksand 0p
Här finns risk för ett riktigt magplask för masarna! Ett avsågat Sundsvall vill bjuda på en bra match innan de går in i det negativa kvalet. Leksand, som är klara för KS, orkar(vill) inte hålla emot.

Karlskoga
Tingsryd-Karlskoga 0p
- Ledsen Bofors men här kammar ni noll! Tingsryd vill avsluta serien snyggt och spelar utan press.
Matchen slutade0-3 (+3)

Karlskoga-Leksand 0p
- Sämst när det gäller! Bofors kommer inte klara av pressen att vinna när det som mest behövs.
Matchen slutade3 -2 sudden (+2)

Almtuna-Karlskoga 0p
- Almtuna kommer ånga på i varje match. Mot oss var de bättre i två perioder. Kommer ta alla poäng i denna  match. Återigen får Bofors spela med kniven mot strupen och möta ett lag som kan lira avslappnat.
Oskarshamn-Karlskoga 3p
- Här vänder det för Bofors. Oskarshamn har spelat bort sina chanser att nå playoff och sträcker vapen ganska enkelt. 
Karlskoga-Södertälje 3p
- Bofors kommer vinna. Anledningen är enkel. SSK har redan säkrat sin plats till playoff och laddar nu om.

Västerås
VIK-Rögle 0p
- Jämmer och elände. Sviten på tre raka matcher räcker inte till mot ett starkt spelande Rögle. Vi får finna oss i att förlora ännu en viktig match mot skåningarna!
Matchen slutade5-2 (+3)

Sundsvall-VIK 3p
- Här är det inget snack. Sundsvallsspöket finns inte längre. Vi går in och kör över medelpadingarna och säkrar tre poäng!
Matchen slutade4-2 (-3)

Mora-VIK 1p
- Uj, denna match blir knallhård. Mora kämpar för playoff och kan få värsta flytet. Vi minns ännu med fasa deras vändning senast i ABB Arena. Det kommer vi ha emot oss i denna match. Poäng, nja, kanske!
VIK-Troja 3p
- Har måste det bli poäng men inget är givet. Troja, avhängda från playoff, kan lira avslappnat och "bara ha kul"! Bland det värsta man kan möta. Lag som inte känner press. Förhoppningsvis orkar inte Troja streta emot om vi får ett ledningsmål. 
Örebro-VIK 0p
- Här är det noll som räknas. Hur man nu räknar noll? Men tror inte vi har minsta chans till poäng här. Örebro står med ena benet redo för kvalserien och vill nu visa vad de kan. De kommer komma ut som galna hundar och köra över oss fullständigt!


Prognos för sluttabell (med tre omgångar kvar)
Karlskoga 100p
Leksand 98p
--------------
VIK 93p

4 kommentarer:

 1. Ja, detta hade jag faktiskt inte räknat med, trodde VIK hade lärt sin läxa och tog varje match som en kvalmatch som man sagt. Nu gäller det att snabbt ställa om och visa att man kan skaka av sig detta och fokusera på nästa match. Det finss inte tid för deppande och djupanalys nu.

  SvaraRadera
 2. Nej, det var en missräkning som heter duga. Men inte alls så oväntad. Så har vår säsong sett ut - nämligen. När laget byggt upp förväntningar hos oss supportrar, då, då har man tappat allt. Men det är det som är tjusningen(!) med idrott:)

  SvaraRadera
 3. Svag coachning...
  När motståndarna läst hur VIK spelar måste man ha en plan B, det tänket verkar inte finnas hos coacherna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju undra - faktiskt! Det ligger i en ledares/tränares uppdrag att få laget att tända till inför varje match...

   Radera