17 februari 2012

Örebro

 -  Att snubbla, tappa fokus!
Märkligt så det kan bli. Redan klara seriesegrarna(!) Örebro, med ena benet i ES har det tufft just nu. Allt sedan de lite kaxigt snackade om "att vara klara för kvalserien" har det mesta gått i baklås för Närkingarna. I förra omgången lyckades de, med knapp nöd, betvinga bottenlaget Sundsvall. Förklaringen till det dåliga spelet var "att man väntar på KS". I dagens match borta mot Troja hade man inte en chans. Efter två perioder ledde Troja med 5 - 0 och Örebro "väntade tydligen fortfarande" på Kvalserien. Häri ligger ett allvarligt systemfel i tänkandet hos de goda Närkingarna. Först och främst gäller det att ta sig till kvalserien - typ! Fortsätter deras kräftgång några omgångar till har de hastigt, och mindre lustigt, blivit omsprungna av minst ett lag. Kanske två. Det skulle se ut det. Och tänkt, hemska tanke, om Örebro fortsätter "att tänka på kvalserien" och helt glömmer bort att vinna fler matcher i grundserien! Ja det vore en syn det. 

Självklart kommer Örebro ta sig till kvalserien. Inget annat är att vänta. Men lite, eller mycket, orolig vore jag om jag vore tränare i Örebro just nu. Han måste fundera en hel del på "var knappen är" som sätter igång spelet igen! För det ska gudarna veta att det är svårt att bryta dåliga trender eller vanor. Här gäller det för Peter Andersson att ladda med extra prillor under läppen och verkligen gå till botten med problematiken. Om han inte lyckas blåsa liv i laget kommande omgångar misstänker jag att Örebro kommer få uppleva ett ytterst tragiskt deltagande i kvalserien. Örebro riskerar helt enkelt att bli en slagpåse för de övriga lagen. Sensmoralen i detta inlägg är helt enkelt att det går inte att sluta spela ishockey i väntan på viktigare matcher! Det är fullständigt förkastligt. Ett idiotiskt sätt att förbereda sig på. 

- Allvarligt talat tror jag Örebro kommer fallera ordentligt resten av serien och komma till kvalserien med noll självförtroende! 21 kommentarer:

 1. Försök inte Olle vi vet att du gillar ÖrebrooooIK ;o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp! Jag håller en tumme för Örebro och är därför lite orolig över ert spel, inställning, för närvarande!

   Radera
 2. Vi får väl se! Du ska få se att det kommer ut ett helt nytt lag tills dess! Kan tyckas vara olyckligt att avsluta serien svagt men svackan tas hellre nu än om ngn månad! Vi börjar med att besegra er i den sista serieomgången som en liten aptitretare på vad komma ska... Hela säsongen har gått med tankar på kvalserien och det är då det skall upp till bevis! Kom ihåg mina ord, Gurkis! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske blir sista matchen i serien mot oss precis den match ni behöver för att tagga till! Vi kommer för att ta sista direktplatsen och ni vill komma upp i rätt nivå. Kanon:)

   Radera
 3. ""Allt sedan de lite kaxigt snackade om "att vara klara för kvalserien" har det mesta gått i baklås för Närkingarna""

  Jag vet inte ...men jag hejar på ÖHK och jag VET att inte laget eller ledingen runt laget någon gång sagt att de är klara för kvalserien...tvärtom. Det är MASSMEDIA som sagt detta. Så ditt utspel är inte direkt väl förankrat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fel! I en intervju med Conny Strömberg sa han rakt ut att "vi är klara för kvalserien". Inget fel i det för det är ni(Minns inte om det var i Aftonbladet men tror det). Rubriken på artikeln var till och med "klara för kvalserien". Men jag ser inget fel i att säga det självklara..

   Radera
 4. Kaxiga och kaxiga, Media har ju i flera månader försökt förmedla att Örebro är laget som går upp, Örebro är på gång, Dom visar Örebro hela tiden och sätter stor press på oss, Sen om vi nu inte går upp denna säsong kommer det sitta gapskrattande BiKare i vårat forum.

  Vi går inte upp i år om detta tempo fortsätter, Men har vi det där tempot vi hade ifjol skulle ja se det ljust i KS

  SvaraRadera
 5. Örebro har ett bra lag. Inget snack om det. När Örebro går för fullt är det seriens bästa lag. Men just nu är Örebro ett mediokert lag. Leksand, som jämförelse, har en helt annan formkurva som pekar rakt uppåt. Leksand är bäst just nu. Det som oroar mig mest angående Örebro är att INGET i spelet ser ut att fungera just nu. Det är ILLAVARSLANDE även om man tränar för KS..

  SvaraRadera
 6. Leksand och ett av ES lagen kommer att spela Elitserien nästa år.
  Örebro kommer göra ett bättre kval än förra året men åka på ett par "onödiga" förluster pga oskärpa. Pappret spelar inga matcher!

  Västerås eller fd Bofors är frågan i KS?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror, dessvärre, att Leksand har en god chans i kommande kvalserien. Detta gillas inte av en Gurka. Blä! Leksand SKA spela i Allsvenskan. Traditioner ska man vårda ömt.

   Radera
  2. Återtåget får gärna spåra ur igen ;-)

   Radera
  3. Jag gillar Leksand så mycket att jag helst ser att de stannar kvar i AS:)

   Radera
 7. Tror Örebro har en bra chans att ta sig upp och skicka ner Timrå ! Man kommer vara taggade sen, grundserien är svårt att hålla motivationen öppe nu på slutet när man är typ färdiga för KS, förstår att man drar ner på tempot lite att förlusterna men kommer även någon vinst till att man vill spara några spelare åt gången så dom inte skadar sig så dom får vila osv! Örebro har gjort det bra 90% av seriens gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan inte "förlora sig i form"...

   Radera
  2. 90% räcker ej, det måste vara 110% och en klick tur med prickad toppform precis rätt dag. Hur lätt är det? inte alls.

   Alla pusselbitar på plats precis samtidigt så spelar man ES året efter. Ingen lek!!

   Radera
  3. Nålsögat! Att passera det på ryggen av en Kamel är inte lätt...

   Radera
  4. Precis, ES-föreningen är en sluten klubb för inbördes beundran. Det ser man tydligt så alla lag som åker ner nu ska får en fallskärm

   Radera
 8. ES-föreningen vågar ej ta kampen med Allsvenskan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att ES numera dräneras rejält på spelare till andra ligor i Europa så tappar ligan i kvalitet. Allt färre "stjärnor" eller "talanger" stannar kvar och underhåller sin publik. Det gör att Allsvenskan stadigt närmar sig som produkt. Rent medialt har redan Allsvenskan ungefär samma uppmärksamhet som ES. Det är ett fattigdomsbevis för ES att man inte längre dominerar som liga.

   Inom några säsonger kan AS och ES ligga på samma nivå kvalitetsmässigt och det vore inte bra. ES ska vara bättre, mycket bättre, än Allsvenskan.

   Radera
 9. För er som inte vet vad en sinusvåg är så skall jag kortfattat förklara det nu. En sinusvåg är enkelt förklarat en linje som pendlar mellan toppen & botten med jämna mellanrum. All lag i svensk elithockey bekantar sig med denna sinusvåg varje säsong. Detta betyder att lagen pendlar mellan att vara inne i en poitiv & en negativ trend. Tidsrymden varierar lite beroende på lag & tillfälligheter men erfarenheten säger nästan alltid att har ett lag varit inne i en positiv trend en längre tid (säg 5-10 matcher) så visar statistiken i regel nästan alltid att samma lag dippar ner i en negativ trend i de flesta fall. Detta fenomen kan givetvis automatiskt då ses även tvärtom. Exempel: Södertälje sågs för några veckor sedan som nästintill oslagbara efter 110-12 raka vinster men har nu helt plötsligt 4-5 raka förluster. Leksand sparkade tränarna efter en tids kräftgång & även efter tränarbytet fortsatte den negativa trenden. Men nu helt plötdsligt är de oslagbara. Rögle vann allt ett tag för att helt plötsligt förlora mot det mesta. Västerås inledde serien övermänskligt för att sedan bli högst mänskliga. Samma sak med Örebro nu, de är inne i en katastrofal period men kommer med allra största säkerhet vara grymma lagom till kvalserien. Lång utläggning där men ni förstår resonemanget. Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid trevligt med långa utläggningar. Det finns det för lite av - faktiskt! Bättre det än att skrika "avgå" vid minsta motgång.

   Och visst är det som du beskriver. Endast de allra bästa lagen, men en bred trupp, kan minimera toppar och dalar på "sinuskurvan".

   Västerås, som exempel, har för få kvalitetsspelare som kan bära laget. När dessa inte "orkar" då dippar vi rejält. Ju fler spelare med "kvalitet" desto bättre bärighet får hela laget.

   Radera