29 februari 2012

Anatomi och Peter Öberg

Knä
Det finns många rörliga delar i en kropp. Fler än vad många tror. Vissa av dessa delar är mer känsliga än andra. Leder är ett sådant exempel. Knäled ett specifikt. Nu har vår Peter Öberg drabbats av just detta. En skada på ett knä. Enligt rapporter handlar det om ett ledband som blivit skadat. Ett annat namn för ledband är "ligament". 

"Ligament (av latinets ligare, binda), eller ledband, är en förstärkande bandstruktur av trådlik bindväv. Ledband finns i anslutning till leder och benfogar. Ligament kopplar ihop ben till andra ben i bildningen av en led; de kopplar inte ihop muskler med ben – detta är senornas funktion. Elasticitet varierar beroende av lokalisation och fördelning kollagen/elastiska trådar. Vid exempelvis ryggrad ökar andel elastiska fibrer och därmed ligamentets elasticitet" (källa: wikipedia)

Man kan tycka att Peter Öberg borde fyllt sin kvot med skador för denna säsong: 
- Hjärnskakning hemma mot Tingsryd
- Brutet finger borta mot Örebro
- Trasigt ligament i knä borta mot Mora

Ska vi då låta oss nedslås av detta faktum? Tja, en LÖK är inte en LÖK utan Ö, kan man säga. Jag tänker naturligtvis på vår Little - Öberg - Karlsson-formation. Vem ska då Waltin stoppa in där? Under tidigare skadeperioder har olika spelare provats utan någon större framgång. Har vi någon fler på Ö?

Öbergs plats är inte helt lätt att fylla upp. Hans kvaliteter är en grund för formations framgång. Jag tror att Peter Öberg är den bäste av alla underskattade spelare i hela allsvenskan. Han underordnar sig William Karlsson och Broc Little på ett beundransvärt sätt. Han gör det han är bra på - på ett väldigt bra sätt - och blir på så sätt det perfekta komplementet till sina mer spelskickliga kedjekamrater.

Här har Waltin en knepig nöt att knäcka till morgondagens match. Kan det bli Marcus Ljungh? 


Övriga frånvarande spelare
Kenneth Bergquist (skadad)
Arvid Strömberg (hjärnskakning)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar