4 februari 2012

Västerås - Oskarshamn 1 - 4

Inte helt oväntat blev det ännu en match, i raden denna säsong, där man fick intrycket av att spelarna inte hade någon större lust att vinna matchen! Detta scenario har förföljt oss i stort sett hela säsongen på hemmaplan. Återigen kommer våra spelare ut till match och ser så - ointresserade ut! Ytterst märkligt. Självklart har jag förståelse för att det just nu är väldigt tätt med matcher, men, det gäller alla lag i serien. Oskarshamn kom till spel med en snöplig förlust mot Borås på hemmaplan senast. Trots detta satte de bara full fart framåt när chanser gavs. Inget tjafs där inte. Och givetvis blev de belönade för sin framfusighet. Vår "gamle" spelare McGrath kunde enkelt trampa igenom och ensam mot två(2) försvarare pillra in pucken till 1 - 0 för sitt Oskarshamn.

Redan där fick man en tydlig känsla av hur matchen skulle utveckla sig. Oroligt, ängsligt, försiktigt och fumligt  var vårt eget agerande både framåt och bakåt. Visst, vi kvitterade till 1 - 1, men i övrigt var det mest en otroligt håglös inställning från våra Gulsvarta. Att sedan Oskarshamn klämde in ett ledningsmål innan perioden var över var fullt logiskt.

Om första perioden var en stor besvikelse så var den andra perioden inte mycket bättre. Visst försökte Gulsvart men det var som om de hade felvallat. Det bet inte. Vi fick inte riktigt tryck mot Oskarshamns kasse och som vanligt, tyvärr, blev våra avslut rätt harmlösa, med några få undantag. Även Oskarshamn kunde minsann gå bort sig och gav oss på det sättet några få gyllne lägen som vi självklart brände! Om vi själva inte fumlat med pucken på egen blå linje och bjudit på ett av många frilägen kunde vi kanske sluppit ännu ett mål i arslet. Men det var precis vad som hände. Vi bjöd Oskarshamn på deras 3 - 1 mål. Tappad puck på egen blå av ensam back - det är inte bra..

Sista perioden var aningen bättre från vår sida. Vi satte ett visst tryck mot Oskarshamns mål men känslan var tydlig. Vi skulle inte få in någon fler puck denna kväll. De allra flesta avslut satt mitt i magen på Oskarshamns mycket duktige målvakt. Man måste i alla fall ge grabbarna en eloge för att de försökte även om det såg rätt taffligt ut för det mesta. All heder även till Waltin som redan under andra perioden försökte få fart på laget genom att kasta om i formationerna. Tycker även att det var rätt att ta ut målvakten vid underläge 1-3 och fyra minuter kvar. Man måste spela högt ibland för att vinna. Nu blev det dock pannkaka även av denna sista satsning. Lite oväntat dock att det skulle bli Tomas Mitell som med en indianare serverade Oskarshamns McGrath som stängde matchen med sitt 4 - 1 mål.

Hur ska man då summera denna match? Tja, vi var inte bra. Vi var aldrig riktigt med. Vi ville inte tillräckligt mycket. Så enkelt kan man analysera det hela. Spelarkritik! Bryr mig inte om det då hela laget kollektivt får ta på sig denna förlust...