29 februari 2012

Grattis Bofors!

Bara att ta av sig kepsen och gratulera BIK Karlskoga till en välförtjänt plats i kvalserien. Även om de själva föll idag mot Oskarshamn så går de nu mot en spännande framtid. Och jag är avundsjuk! Förbannat avundsjuk faktiskt! Men samtidigt inser jag, någonstans, att allt har sin förklaring. Det finns orsaker och verkan. Jag tycker både Mats Waltin och Sam Hallam har gjort det bra med sina respektive spelartrupper. De har haft ungefär samma förutsättningar inför denna säsong. Kanske har vi på pappret haft några värvningar som sett "tyngre ut" än  dito för BIK Karlskoga. Men i det stora hela hade tränarna likartade förutsättningar när säsongen startade. 

Ska man nu, med en omgång kvar, sätta betyg så får Sam Hallam VG+ medan vår Mats får G+. Tycker nog att Hallam fått ut mer av sitt material än vad Waltin lyckats med sin trupp. Men vi ska komma ihåg att än är det bara halvtid på säsongen, i alla falla för oss. Lyckas Mats lotsa oss förbi playoff till kvalserien, ja då erhåller han självklart ett betydligt högre betyg.

Men nu måste bloggen fundera lite över dagens match och återkommer lite senare med någon form av analys!

Ses senare..

Aftonbladet om Bofors

3 kommentarer:

 1. Jag måste säga att jag tycker synd om Mats. Samtidigt måste man ställa sig frågan vad för dimension i laget som man missar, är blind för? Måste också hålla med Mats att andan och attidtyden saknades, viljan att vinna. Det såg ut som spelarna inte ville vinna, att det var nöjda med att spela av matchen. Var finns klubbkänslan då? För min egen del känns det trist att sätta sig i bilen och åka över 20 mil fram och tillbaka för att se detta, speciellt som Bofors torskade. Oerhört tråkigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stod som vanligt på min ståplats och hade förväntat mig ett helt annat scenario än det som blev. Man kan kort och gott säga att det blev - ingenting!

   Troja kunde väldigt enkelt åka in i vår zon och efter behag passa runt pucken. Själva låg vi ständigt ett skär efter. Både i egen zon och i anfallszon.

   Vi gjorde helt enkelt en väldigt blek insats. Sanningen är tyvärr att med den tunna trupp vi har så är vi inte bättre än så här när fyra ordinarie forwards är borta från spel.

   Den stora frågan är givetvis: - Varför fanns det inte mer energi i laget?

   Mer om detta tänker jag skriva i mitt nästa inlägg:)

   Radera
  2. Ja, det kändes som ingen forward klev fram och visade attityd såsom Messy gjorde mot Rögle genom att dela ut en tackling och få igång laget. Jag kunde bara se en ordentlig tackling och det var från Mårtensson när det var 2 minuter kvar av matchen. Var finns det personliga ansvarstagandet att kliva fram och avgöra? Det var flera halvhjärtade insatser från flera spelare som jag egentligen tycker om såsom Lundbohm och Zetterkvist. Ingen skjöt snabbt och oannonserat på mål med insats och fokus utan de flesta skott gick utanför eller när Trojas backar redan var förberedda. Återigen verkar just det personliga ledarskapet saknas, att känna att "jag" kan avgöra det här. Hoppas att det går att få till något så att säsongen inte bara rinner iväg nu. Det ansvaret borde alla spelare ta på sig. Kan det vara att spelarna spänner sig och inte blir helt närvarande? Det såg mycket krampaktigt ut.

   Radera