20 februari 2012

Jens Bergenström - Oskarshamn 3-2 (str)

1-1 2-2 3-2


Ja så var det med det. Nu får vi inse fakta. Leksand är nu oåtkomliga för oss. Genom sin seger idag mot Oskarshamn, låt vara på straffar, är de nu med största sannolikhet klara för kvalserien. Visserligen möter de nu  närmast ett formstarkt Almtuna och därefter Bofors som jagar en direktplats men saken är nog biff för LIF. Inte är det överraskande att dalkarlarna nu säkrat in plats i "lilla finrummet". Jag trodde tidigt denna säsong att LIF skulle bli att räkna med. Mycket beroende på sin otroligt stabila defensiv. I dagens match var inte Leksand bra men genom att inte släppa in mer än två mål gav de sig själva chansen att vinna. 

Nu ser faktiskt prognosen för oss själva ganska bra ut, hur märkligt det än kan låta! Saken är nämligen den att ett Leksand som spelar utan nervpress kan i fortsättningen bidra till vår egen lycka. Om de spelar skjortan och poängen av Bofors öppnar det upp för oss. Bofors som i nästa omgång tar sig an Tingsryd borta har nu pressen på sig ordentligt. De vet att de MÅSTE vinna mot Tingsryd för att kunna hantera en förlust mot Leksand. Förlorar de mot Tingsryd MÅSTE de vinna mot Leksand!

Inte så illa faktiskt!

Det finns i och för sig en liten, liten, hake med mitt resonemang. Denna hake stavas R-Ö-G-L-E. Vi måste vinna mot dem i nästa omgång, på onsdag, och det blir sannerligen en pärs! 

Ja, ja. Den som lever får se. Vi kan inte mer än vinna våra matcher. Och en sak är klar. Vinner vi ALLA våra återstående matcher - jag då är vi i KS. - As Simpel as that:)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar