13 februari 2012

Södertälje - Västerås 1 - 3

Sannerligen! Vi vann igen mot SSK. Imponerande med tanke på vår egen svajande form och Södertäljes starka vår. Kan verkligen en spelare betyda så oerhört mycket för laget? Tänker närmast på Peter Öberg. Med honom skadad torskade vi ordentligt både mot Leksand och Oskarshamn. När han väl kommer tillbaka tar vi genast en ny trevande trevlig trepoängare. Skönt.

Men vad är det som händer - egentligen? I våra matcher mot just Södertälje. I de tre senaste mötena har SSK varit det bättre laget, eller åtminstone det spelförande laget, och vi har mest ägnat oss åt att försvara, kontra, göra mål, och vinna! Vi har nu fyra noll i möten mot ett lag som jag själv tycker spelat bra mot oss - i varje möte! Märkligt. 

Västerås - Södertälje 2-0
-en match som vi själva styrde från start till mål. Där vi var stabila och bjöd inte SSK många chanser. En klockren match från vår sida. 

Södertälje - Västerås 1-5
-en match som tokdominerades av Södertälje som öste skott mot vårt mål. Men vad hjälpte det när L.Ö.K-kedjan kontrade SSK sönder och samman! 

Västerås - Södertälje 4-0
-en match som tokdominerades av Södertälje som öste skott mot vårt mål. Men vad hjälpte det när Broc Little kontrade SSK sönder och samman! 

Södertälje - Västerås 1-3
-en match som tokdominerades av Södertälje som öste skott mot vårt mål. Men vad hjälpte det när Broc Little avgjorde i tom kasse!

Nu kanske det är att förenkla skeendet i våra matcher en aning men jag vidhåller att sanningen inte är långt borta från min beskrivning av hur det sett ut i våra möten. Av någon outgrundlig anledning passar SSK oss som hand i handske. Förklara det någon som kan...

----


I övrigt var det ganska väntade resultat i kvällens omgång av allsvenskan. Kvällens bedrift stod, enligt mitt förmenande, Sundsvall för. De vände 0-2 till en övertygande seger med 5-2  mot Troja. Starkt gjort. Kanske har Troja bränt sitt krut nu då deras chans till playoff mer eller mindre ser ut att försvinna?

Att Rögle skulle vinna mot Örebro var inte alls oväntat. Motivation slår klass. Gammal klyscha. Men samtidigt måste man börja ställa sig frågan om den stämmer. Har verkligen Örebro den klass som behövs? Frågan är berättigad då deras spel hackat betänkligt efter jul. Det duger inte att snacka om att "det är inte nu vi ska var bra". Alla tränare pratar om "goda vanor". Att förlora stup i ett är definitivt ingen bra vana. 

BIK Karlskoga tycks hittat tillbaka till gammalt gott slag. Nu slog man tillbaka ett Mora som börjar tappa mark i kampen om playoff. Har "Lasse Ivarsson-effekten" avtagit nu? För min del slipper jag gärna Mora i ett playoff. De hade sitt roliga förra säsongen och kan gott få stå över denna gång..

Almtuna är ännu ett lag som hittat tillbaka till vinnarspåret. De är svårbemästrade just nu. Kinkiga att ha att göra med helt enkelt. Nu slog de, med viss möda, tillbaka notoriska bottengänget Borås hemma med 3-2 och kanske, kanske, kan de ta upp jakten på Troja nu. Det kan ju vara kul - på något sätt - att komma före Troja när de summerar sin säsong. Det värsta är bara att vi ska möta dem på torsdag. Bävar redan för det..

4 kommentarer:

 1. Håller helt med dig. SSK har spelet men skapar inget speciellt tryck utan det snurras i sarghörnen mestadels. VIK ser rappa ut när tillfälle ges och att göra fler mål än motståndet är det enda som betyder något när serien summeras.

  Tror dock inte att VIK har orken i en eventuell kvalserie, eftersom playoff suger enormt med energi med 6 matcher på 8 dgr.

  Grattis till ytterligare en stabil trea. Vi ses i playoff! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ishockey kan vara en rasande enkel sport ibland precis som du antyder. Flest mål vinner. Men det är ändå aningen märkligt att vi står som vinnare med fyra mot noll i inbördes möten! På samma sätt är det märkligt att vi har fyra noll i inbördes möten mot Malmö? Utifrån det vore det förträffligt om både Malmö och SSK tar sig till playoff:)

   Radera
 2. Det verkar som vissa lag passar varandra bättre och säkert sätter det sig i spelarnas psyke också. Det är ju klart att Leksand är ett spöke för VIK. Vad gäller VIKs framgångar mot SSK och mot MIF får jag intrycket att det här handlat om att hela laget varit fokuserade och mycket disciplinerade i sitt spel. Då kan tillfälligheter framåt ofta avgöra. Jag tycker dock det hade varit trevligare om VIK hade klarat av att lyfta upp spelet i SSKs försvarszon lite mer, det kändes lite väl osäkert nu när puckarna ven kring målet och pucken i vissa fall låg lös framför Sperrle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med dig. Att vinna är en sak - att vinna kontrollerat en helt annan. Just nu, eller under en längre tid, har jag upplevt förluster eller vinster som slumpartade. Inte frukten av ett konsekvent och genomtänkt spel...

   Radera