27 februari 2012

Tre kvar...Tre matcher kvar, innan allt börjar. En säsong innehållande femtiotvå omgångar är nu på upphällning. Nu ställs allt på sin spets. Nu kommer facit. Nu ställs den stora frågan: - Vill vi vara med?

I fyrtionio omgångar har vi supportrar våndats, hoppats, lidit, glatts, åt vårt lag. Nu återstår ynka tre. Tre omgångar som kan betyda allt - eller inget. Närmast på schemat står Mora. Ett Mora som strider för att erövra en åtråvärd playoffplats. Något som vi själv åtnjuter sedan länge. Jag faktiskt sedan serien startade. Tror inte vi har haft en sämre tabellplacering än fyra(4) denna säsong. Vi har med andra ord permanentat vår position väldigt tidigt. Till skillnad mot förra säsongen då vi räddade playoff genom en makalöst fin avslutning de sista tio omgångarna.

Ur det perspektivet har vi själva gjort en betydligt bättre säsong nu än då. Då slutade vi på femte plats. Ett steg upp, med andra ord.

Frågan är dock. Vad är det som gäller dessa sista tre omgångar? Är det full fart in i kaklet och samtidigt hoppas på ett mirakel. Ett mirakel bestående i att Bofors, eller Leksand, helt plötsligt tappar alla form och förlorar sina återstående matcher!

Knepig situation för våra Gulsvarta hjältar samt ledare och tränare. Man undrar lite till mans hur de resonerar. När ingen hör på - typ. Tror de verkligt på denna utopiskt försvinnande lilla möjlighet att vi genom tre raka segrar kan sno en direktplats? Är de beredda att gå All-in för denna möjlighet och därmed riskera att bränna för mycket krut inför det stundande playoff-spelet?

Det vore ju ett öde om laget går 100% för att vinna de tre återstående, drar på sig skador, och står där med skägget i brevlådan när sista signalen förkunnar att det inte räckte. Inte vet jag inte hur de resonerar. Förhoppningsvis klarar laget av att både gå för segrar mot Mora, Troja och Örebro utan att bränna ut sig helt...

Kvällens match mot Mora vinner vi. Så är det bara. Nu är ju chansen "borta" efter bottennappet mot Sundsvall och bara därför vinner vi ikväll. Det skulle på något sätt göra förlusten mot Sundsvall än mer - tung!

Krossa Mora!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar