26 februari 2012

Kullerbytta, magplask och dikeskörning...

Gulsvart har bjudit både på sötma och sälta denna säsong..

Så kan man sammanfatta säsongen så långt. En och annan kullerbytta har det blivit. Ett och annat magplask. Även några rena dikeskörningar. Vårt kära lag har bjudit på det mesta. Vi får inte heller förglömma ett antal riktigt bra genomförda matcher. En kompott av både det ena och det andra. Lite Gott&Blandat helt enkelt.

Exempel på Gott(sötma)
- Fyra raka segrar mot Malmö
- Fyra raka segrar mot Södertälje
- Bortasegern mot Örebro

Exempel på Blandat
- Förlust på hemmaplan mot Tingsryd, Borås och Oskarshamn(x2)
- Två vinster, av fyra, mot Bofors

Exempel på Lakrits(sälta)
- Fyra raka förluster mot Leksand
- Förlust mot Sundsvall(när det verkligen gällde)
- Hemmaförlusten mot Örebro(där vi dominerade)

Men det är ju så här det är - livet! Både sol, moln, regn och kyla. Om vart annat. Varför ska inte lagidrotten vara på samma sätt? Samma nesliga sätt?

Men med vilken rätt ställer vi skyhöga krav på vårt lag? Vad har laget för möjlighet att leva upp till våra högt ställda förväntningar på en massa "Gott-Gott"?

Om vi tänker oss att Gulsvart vore en "godispåse" och vi häller ut innehållet i en skål och där nagelfar varje bit. Provsmakar och analyserar:

Till sorten Gott:(sötma)
- Broc Little. Den kan man suga på länge. Smaken går aldrig ur. Så söt så söt.
- William Karlsson. Här finns en distinkt syrlighet och sötma som smakar mer.
- Peter Öberg. Sober smak. Vinner i längden. Man vill helt enkelt ta en till, och en till!
- Tomas Mitell. Rund och god i smaken. Man anar ett stänk av hjortron och ödsliga myrar. Räcker länge.
- Daniel Sperrle. Ser inte så märkvärdig ut men utanpådömet är ett falsarium. Betydligt mer smakrik än man kunde tro. En klar, och trevlig, överraskning för alla läckergommar. Svårt att sluta äta. 

Till sorten Blandat:
- Marcus Ljung. Ser så intagande god ut men man blir besviken. Ingen riktig smak av någonting. Varken sött eller surt. Man letar efter ett bättre alternativ. 
- Mikael "Z" Zettergren. Formen är tilltalande. Färgen likaså. Men den smakar inte som förväntat! Det är inte så att man ångrar sitt val men finns det något annat kvar i skålen så får denna ligga kvar. Kanske smakar bättre senare?
- Per Helmersson. Diffus konsistens. Ingen distinkt smak. Pendlar mellan det syrliga, salta och det sura. Svår att definiera. Ganska god men ändå inte!
- Marcus Jonsson. Även här en färg och form som förleder. Smakar mycket mer än vad man kan tro. Dessutom väldigt fin eftersmak. Man vill nog ta några till!
- Andreas Lindh. Wow! Pang i munhålan! Det svider till och man drar efter andan. Otrolig mycket smak som omedelbart försätter smaklökarna i ett tillstånd av kaos. Äts med förstånd och inte fler än en vid varje tillfälle!


Till sorten Lakrits(sälta)
- David Lundbohm. Utan att tänka sig för trycker man in den i munnen. Tungan går ned  i spagat och och smaklökarna revolterar! Hela ansiktet drar ihop sig i kramper och man upptäcker att detta var en äkta "suring". Lyckligtvis avtar syrligheten ganska snabbt och andningen normaliseras. Men, nej, denna har nog hamnat i fel påse!


Trevlig Helg!2 kommentarer:

  1. Haha, bra skrivet GurkOlle, det är precis så det smakar.

    SvaraRadera
  2. Smaken är som baken. Detta är min uppfattning:)

    SvaraRadera