1 februari 2012

Ridå

Knyta ryamattor - ett alternativ till Gulsvart?


Leksand - Västerås 8-3
Kvällen började i moll, övergick i dur, och slutade i - moll. En annan hade nämligen bokat in kvällen för att avnjuta denna drabbning via www.s24.se. Matchen bokades, och betalades i god tid, chipsen och ölen var framställda och allt var dukat för en riktigt trevlig kväll framför skärmen. Men se så dumt det blev! Inte gick det att åtnjuta den förväntade tjänsten man betalt för! Istället för match möttes man av ett meddelande från www.s24.se där de skrev "vi beklagar men just nu kan Du inte logga in på vår sida".  

Det blev till att,  i panik och frustration, logga in på  Everysport.com  och följa rapportering via deras sida. Hur kul är det på en skala då man beställt rörliga bilder? Matchen startade och hoppets lampa om poäng tändes då vi lyckades ta ledningen. En ledning som varade endast kort. Sedan var det som vanligt igen. Tills vi tog ledningen igen, och sedan utökade den. Vad var det som hände? 3-1 mot Leksand på bortaplan och enligt kommentatorn på webbradion var Leksand i ett tillstånd av totalt sönderfall, och:
- plötsligt trodde jag på seger. 
- plötsligt kom sändningen igång. 
men:
- plötsligt hade Leksand gått ifatt till 3 - 3
- plötsligt insåg man att allt var som vanligt - igen! 
- plötsligt låg vi under med 3- 6
- plötsligt var matchen slut och det stod 8-3 till Leksand. 
- plötsligt insåg jag att jag glömt dricka den kylda ölen! 
- plötsligt funderade jag på om man skulle börja gå på bandy!
och:
- Nu ska jag anmäla mig till en kurs i att knyta ryamattor. Enligt den Senegalesiska metoden. Där man använder tårna.

Vill bara tillägga följande: - Vi har inget att skylla på. Formen var hygglig. Vi hade de flesta spelare med. Friska och krya(undantaget P Öberg och därmed sprack vår förstakedja). Visst saknades även Andreas Lindh när raset började i tredje perioden men ärligt talat tror jag inte hans, eller P Öbergs, medverkan hade gjort någon skillnad denna gång. När Leksand väl fick sitt ledningsmål till 4-3 gick luften ur oss. Som en punkterad sufflé sjönk vi ihop. Jag vill inte på något sätt förringa Leksands insats i tredje perioden men så här får man inte vika ned sig.

Kan man glädja sig åt något denna kväll? Javisst! Broc Little i delad ledning av skytteligan:)

3 kommentarer:

 1. Jag kunde inte heller logga in på S24, efteråt känns det som det kunde kvitta med tanke på hur matchen utvecklade sig. En sak jag tycker man kan fundera på är att VIK tappade spelet och blev oerhört passiva mot Mora hemma - det känns som det var samma sak som hände nu - och då var inte Lindh med (han blev utvisad). Inte heller nu var han med. Det behövs starka defensiva spelare som kan trycka ut motståndarna och hålla undan pucken och ligga rätt i banan såsom Lindh (även om det inte räcker med en spelare).

  SvaraRadera
 2. Det var ett elände med S24. Men det får man lägga bakom sig. Det som är mer oroande är den genomklappning mot Leksand, och Mora, som du nämner. I mina ögen saknas det en viktig ingrediens i årets upplaga av Gulsvart: - En spelare som kan gå in och LEDA laget när det stormar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med. Jag tror det som saknas är till viss del rutinerade spelare som kan visa vägen när det blåser motvind. Nu känns det som alla unga spelare flyger upp i det blå med framgångar och så fort det bär emot faller de ihop. Sedan så saknas det spelare med kylighet i avslutningar, framförallt vid strafflägningar. vi förlorar i princip alla matcher som går till straffar, det håller inte för att gå upp i Elitserien. Det kändes som fokus på uppgiften var något som framhölls mer förra året, dvs att inte börja tänka i termer av framgång motgång utan istället se till att lösa uppgiften oberoende om det till en början går en emot.

   Radera