24 februari 2012

Bloggen räknar vidare..

Den senaste omgången bjöd på segrar för Leksand, Bofors och Västerås. Det innebär att statusen mellan lagen är oförändrad inför lördagens omgång. Jag har lagt till de poäng som lagen spelat till sig utöver min tidigare prognos. Som exempel hade jag tippat förlust för oss mot Rögle. Då vi nu vann tog vi in tre poäng utöver de som jag kalkylerade med från början. Med andra ord ligger vi därmed +3 poäng inför matchen mot Sundsvall.  På samma sätta fick Leksand +1 och Bofors +3 efter denna omgång.

Förhoppningsvis kommer det en förlust för endera Leksand eller Bofors under morgondagen medan vi själva tar kalkylerade tre poäng. Jag har räknat med att Leksand vinner och då närmar vi oss Bofors. Det vore trevligt som bara den:)Leksand
Leksand-Almtuna 2p
Ett formstarkt Almtuna kommer sälja sig dyrt. Snor minst en pinne i denna match!
Matchen slutade: 6 -1 (+1)

Karlskoga-Leksand 3p
- Bofors kommer inte klara publiktrycket, förväntningarna, och falla igenom totalt. Enkel bortaseger.
Leksand-Troja 1p
- Här hissas varningsflagg. Troja kan vara borta från playoff och därmed spela avslappnat. Kunde de vinna mot Örebro med klara 5-1 kan de mycket väl sno poäng här!
Leksand-Rögle 0p
- Svårt match för masarna. Rögle vill nu säkra en femteplats inför playoff och kommer ta alla poäng!
Sundsvall-Leksand 0p
Här finns risk för ett riktigt magplask för masarna! Ett avsågat Sundsvall vill bjuda på en bra match innan de går in i det negativa kvalet. Leksand, som är klara för KS, orkar(vill) inte hålla emot.

Karlskoga
Tingsryd-Karlskoga 0p
- Ledsen Bofors men här kammar ni noll! Tingsryd vill avsluta serien snyggt och spelar utan press.
Matchen slutade0-3 (+3)

Karlskoga-Leksand 0p
- Sämst när det gäller! Bofors kommer inte klara av pressen att vinna när det som mest behövs.
Almtuna-Karlskoga 0p
- Almtuna kommer ånga på i varje match. Mot oss var de bättre i två perioder. Kommer ta alla poäng i denna  match. Återigen får Bofors spela med kniven mot strupen och möta ett lag som kan lira avslappnat.
Oskarshamn-Karlskoga 3p
- Här vänder det för Bofors. Oskarshamn har spelat bort sina chanser att nå playoff och sträcker vapen ganska enkelt. 
Karlskoga-Södertälje 3p
- Bofors kommer vinna. Anledningen är enkel. SSK har redan säkrat sin plats till playoff och laddar nu om.

Västerås
VIK-Rögle 0p
- Jämmer och elände. Sviten på tre raka matcher räcker inte till mot ett starkt spelande Rögle. Vi får finna oss i att förlora ännu en viktig match mot skåningarna!
Matchen slutade5-2 (+3)

Sundsvall-VIK 3p
- Här är det inget snack. Sundsvallsspöket finns inte längre. Vi går in och kör över medelpadingarna och säkrar tre poäng!
Mora-VIK 1p
- Uj, denna match blir knallhård. Mora kämpar för playoff och kan få värsta flytet. Vi minns ännu med fasa deras vändning senast i ABB Arena. Det kommer vi ha emot oss i denna match. Poäng, nja, kanske!
VIK-Troja 3p
- Har måste det bli poäng men inget är givet. Troja, avhängda från playoff, kan lira avslappnat och "bara ha kul"! Bland det värsta man kan möta. Lag som inte känner press. Förhoppningsvis orkar inte Troja streta emot om vi får ett ledningsmål. 
Örebro-VIK 0p
- Här är det noll som räknas. Hur man nu räknar noll? Men tror inte vi har minsta chans till poäng här. Örebro står med ena benet redo för kvalserien och vill nu visa vad de kan. De kommer komma ut som galna hundar och köra över oss fullständigt!


Prognos för sluttabell (med fyra omgångar kvar)
Karlskoga 100p
Leksand 100p
--------------
VIK 96p

1 kommentar:

  1. Älskar ditt engagemang Gurkolle. Det här ska jag följa, riktigt kul sak du hittat på.

    Vi ses på Leksandschatten! /D S

    SvaraRadera