19 februari 2012

Tre vise män!

Peter, Mats och Bobo
Bloggen tar sig friheten att simulera en intervju med tre tränare som på olika sätt utmärkt sig i årets upplaga av Allsvenskan. De tre är Peter Andersson(Örebro), Mats Waltin(Västerås) och Bobo Simensen(Almtuna). Bloggen kommer ställa några frågor till ovan nämnda tränare för att få fram deras personliga åsikter och tankar om sitt eget lag, allsvenskan som serie, och hur de rent allmänt ser på sin roll som tränare.

- Hej! Trevligt att ni ville ställa upp på denna improviserade intervju. Jag har några olika frågeställningar som jag vill ventilera med er. Om jag börjar med dig, Peter, så vill jag veta hur du ser på er säsong så här långt:

- Öh! Jag blir så jädra förbannad när jag tänker på Uffe!
- Vad menar du med det, Peter?
- Öh, nej, jag menar att han ska fan inte döma fler matcher!
- Ursäkta, men nu hänger jag inte med!
- Öh, öh, jag pratar om den där jävla Rådbjär. Fy fan vad han sabbar, för  oss...
- Men Peter, jag vill veta vad du tycker om er säsong så här långt?
- Öh, nej, öh, den där jävla Rådbjär...

- Jaha, tack för det Peter. Jag tror jag förstår ditt budskap. Du är inte nöjd med hur vissa domare dömer. Då vänder jag mig istället till dig, Bobo, och ställer samma fråga. Hur ser du på din säsong med Almtuna innan du fick lämna?

- Öh, nej, vad fan!
- Jo, så kan man säga. Men vad menar du med det?
- Riv hans jävla kontrakt! Riv det för faen!
- Hm, nu är jag inte riktigt med! Vems kontrakt?
- Öh, den där jävla nummer #98. Han är ju livsfarlig!
- Du kanske ska förklara! Pratar du om någon speciell spelare nu?
- Öh, den där jävla Mårtensson i VIK. Han är ju för fan livsfarlig! Riv hans jävla kontrakt!
- Men, Bobo, jag ville veta hur du ser på din insats i Almtuna denna säsong!
- RIV KONTRAKTET!

- Jaha! Tack då så länge Bobo. Då vänder jag mig till den tredje tränaren i denna lilla intervjuserie. Mats, vad säger du om säsongen så här långt?

- Jo, jag ser denna säsong som en naturlig fortsättning på det arbete vi påbörjade förra säsongen. Jag ser det hela som en lång process där alla är lika viktiga, där alla måste bidra, där allas intressen måste tas tillvara, där vi gemensamt, steg för steg, tillsammans, utvecklar våra förmågor. Det kan handla om allt från hur man tejpar sin klubba, vad man äter till frukost, hur vi tilltalar varandra, hur vi möter, och bemöter, motgång och medgång. Allting hänger ihop och ingen detalj får försummas. Jag är nöjd med killarnas fokus, deras ambition, deras gemensamma strävan att alltid försöka bli lite bättre från träning till träning, från match till match. Vi förlorar tillsammans och vi vinner tillsammans. Det är kollektivet som är styrkan även om vi självklart även måste förlita oss på spelarnas individuella kvaliteter...
- Mats!, Mats! 
- ...och jag tycker vi hela tiden rör oss, gemensamt, och individuellt, mot den målsättning som föreningen satt upp. Jag själv är både nöjd, och inte nöjd, med delar av hur vi genomfört säsongen så här långt. Det finns alltid saker man kan slipa på, förbättra, putsa till, och det tycker jag att vi gör, gemensamt, alla tillsammans, killarna speciellt.....
- Mats, MATS!
- Ja?
- Är du nöjd med er säsong så här långt?
- Ja, jag är mycket nöjd med vår säsong, även om jag kunde varit lite mer nöjd, eller mycket mer nöjd, men man får ibland nöja sig med att bara vara nöjd och då är jag rätt nöjd!

- Tack Mats för det uttömmande svaret. Jag tolkar det som att du är rätt nöjd med innevarande säsong! Åter då till dig, Peter. Vad tror du om era chanser i den kommande kvalserien?

- Öh, jag har så jävla svårt att släppa den där Rådbjär och..
- Men Peter! Om du för ett ögonblick släpper domarproblematiken, hur ser du på lagets chanser?
- Öh, DOMARJÄVEL, Han ska FAN inte döma en match till, HATA HATA HATA Rådbjär...

- Oj, tror vi bryter där med Peter. Här, ta en kall dricka och försök att hämta dig lite. Men du då, Bobo, har du någon åsikt om att Almtuna faktisk fått kämpa för nytt kontrakt denna säsong?

- Öh, RIV KONTRAKTET! Den där JÄVLA Mårtensson är ju fan LIVSFARLIG! Jag gillar fysiskt spel, men då ska det vara ÄRLIGT! Man ska tala om innan att man ska tackla så ingen gör illa sig. Jag BLIR SÅ FÖRBANNAD, RIV KONTRAKTET.....

- Jaha, tack då, Bobo! Tycker du ska sätta dig ned med Peter och försöka tagga ned lite. Då vill jag avsluta denna lilla intervju genom att ställa samma fråga till dig, Mats. Vad har du för uppfattning om detta med domare och deras insatser?

- Hm, jo jag menar att Allsvenskan är ingen skitliga, precis. Här vimlar det av folk som försöker göra ett professionellt arbete. Både inom föreningar, bland tränare och inte minst bland spelare. Alla försöker förbereda sig och göra ett så bra jobb som möjligt då man tar allt på allvar. Det är därför otroligt viktigt att domarkåren tar sig an sin uppgift att döma våra matcher på samma premisser. Även de måste i varje ögonblick uppträda så professionellt som det bara är möjligt. Jag anser att här har hockeyligan ett stort ansvar att tillse så domarna får stöd och hjälp att utbilda sig till en nivå som motsvarar det som vi kan förvänta oss. Vi är alla betjänta av att domarna verkligen håller en hög nivå. Men själv är jag rätt nöjd med de domarinsatser som varit denna säsong. Ja, kanske inte riktigt nöjd, men oftast mer nöjd än missnöjd, kan jag säga. Det är nog endast i en match som nivån varit klandervärd från domarens sida men då vi själva drog fördel av hans dömande så får man nog säga att jag är rätt nöjd, i alla fall, eller inte speciellt missnöjd...

- Mats, tack för det. Och med det avslutar Bloggen denna simulerade intervju och hoppas att den gett läsaren en insikt i tränarnas olika sätt att hantera press, domare och kylda drycker...2 kommentarer: