8 februari 2012

David Lundbohm...

Låt han skjuta!

Enligt samstämmiga uppgifter kan han skjuta. Låt han då göra det! Ska det vara så svårt att ordna? "Var sak på sin plats" sade alltid min vördade fader och lade sågen i kylskåpet! Lite så är det när det gäller Waltins användande av vår bäste skytt i laget - David Lundbohm. Han har en aning oförskyllt hamnat i kylskåpet istället för i verktygslådan. Mats Waltins verktygslåda. Det anser denna blogg vara fullständigt idiotiskt. En snickare väljer inte en hammare för att såga av en gren. Han tar, förhoppningsvis, en såg. Då väljer han det optimala verktyget för att lösa en uppgift. David Lundbohms största tillgång är hans fruktade skott. 

Varför ser då inte Mats Waltin till att han kan utnyttja detta skott till lagets gagn och framtida välfärd? De få gånger Lundbohm tar sig fram till skottlägen blir det ofta farligt - ibland till och med mål. Nu har, tyvärr, David inte förmåga att ta sig fram själv till dessa lägen. Han behöver hjälp. En hjälp som han sällan får av sina kedjekamrater. Istället får oftast Herr Lundbohm ödsla massor av energi på att jaga puckar som dumpas djupt i anfallszon. 

Mitt förslag blir därför:
- Låt honom spela powerplay. Skjut, skjut, skjut!
- Se till att han får kedjekamrater som kan servera honom vettiga passningar i anfallszon

Svårare än så behöver det inte vara? 

- För övrigt anser jag det fullständigt idiotiskt att inte seriesegrarna i Allsvenskan går raka vägen upp till ES!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar