5 maj 2009

Vi har en målvakt - och målvaktskarusellen!

Johan "Tarras" Thalberg väljer, efter lite betänketid, att köra ett år till i Västerås!
***
Det har inte varit helt självklart att "Tarras" skulle fortsätta i klubben efter denna säsong då han hade viss möjlighet att bryta kontraktet och gå till ett ES-lag. Det fanns lite farhågor och funderingar kring hans framtid i Västerås. Bloggen skall försöka summera lite ikring det som hänt Johan det sista året.


Säsongen 07/08 Playoff 1 - 2
Västerås tog sig till kvalserien genom att betvinga Växjö och Borås i Playoffspel. En stor anledning till detta kan stavas Johan "Tarras" Thalberg som av och till i dessa matcher spelade bländande och gång på gång räddade laget. Det var, kort sagt, Johans eminenta målvaktsspel som bar laget fram och genom detta playoffspel!

Kvalserien 07/08
När det väl var dax att gå in i kvalserien hände något. Johan förklarade lite kryptiskt att han av "personliga skäl" inte kunde satsa på sitt målvaktsspel och stod tillbaka för Jens Holmström. Det började spekuleras om varför! Rykten gjorde gällande att han skulle befinna sig i någon kontraktsförhandling med annan klubb och därför ställdes åt sidan. Inget visste men många gissade!

Jens Holmström fick en mycket otacksam uppgift, gjorde vad han kunde, men kom inte upp i det spel som Johan visat upp i playoff. Hela laget fick därmed extra jobbigt utan en säker sista utpost.

I senare delen av kvalserien kom "Tarras" tillbaka och gjorde en heroisk insats i bortamatchen mot Malmö IF som VIK överraskande vann med 2-1. Den som refererade på lokalradion skrek mer och mer hysteriskt,under matchens gång, om att "det är det svettigaste målvaktsspel han sett - någonsin!" Det, om något, vittnade om Johans enorma kapacitet när han väl kom in i "zonen"!

-Säsongen tog slut och vi anade att anledningen till hans "avhopp" mitt i kvalserien hade något med "sjukdom" att göra. Men som sagt, ingen visste riktigt!

Bloggen fick efter säsongen möjlighet att prata lite med Johan och mötte en ung lovande målvakt som var mycket besviken på säsongsavslutningen, men, samtidigt ville komma tillbaka och ta revanch! Visa vad han verkligen gick för!

- Det visade sig nämligen att Johan spelat slutdelen av säsongen med en ömmande höft. En skada som nu skulle ses över till säsongen 08/09!


Säsongen 08/09
Västerås hade värvat fint och fått in några intressanta spelare i laget. Den värvning som gjorde mest eko var "gamle" skyttekungen Pär Arlbrandt som lite överraskande kritat på för laget. På målvaktssidan kom Mikael Bohman (Arboga) in som komplement(!) till Jens Holmström. VIK hade därmed tre målvakter att tillgå under säsong. Det var nu "problemen" började i en målvaktskarusell som skulle pågå resterande säsong!

- Mikael Bohman såg ut att få förtroendet som förstemålvakt. Gjorde hyggliga insatser i träningsmatcher och började seriespelet bra. Några insläppta puckar borta mot Oskarshamn ändade dock hans chanser! Tränarna kastade nu in Jens Holmström i målet!

- Jens Holmström övertog under en tid förtroendet som förstemålvakt, men, efter ett antal mindre lyckade matcher stod åter Mikael Bohman i målet som förstemålvakt!

- Mikael Bohman spelade periodvis riktigt bra, men inte tillräckligt bra, så åter blev Jens Holmström förstavalet!

Det hela kulminerade i en bortamatch mot Bofors där Jensa släppte in två snabba puckar och en matchotränad(höftopererad) Johan "Tarras" Tahlberg fick kliva in mellan stolparna! Västerås lyckades vända matchen till seger och anledningen stavades "Tarras" som gjorde ett stabilt inhopp!

Resten av säsongen blev en makalös uppvisning i obeslutsamhet från tränarnas sida. Vilken målvakt skulle stå! De åkte ut och in under matcherna. Mikael Bohman hamnade i kylskåpet. Jens Holmström ansågs osäker. Johan "Tarras" Thalberg spelade berg-o-dalbane-aktigt! Man kan så här i efterhand konstatera att vi aldrig fick fram en given förstemålvakt innan kvalserien startade! Det var dessutom inte lätt att vara målvakt i VIK denna säsong då det defensiva spelet stundtals var minst sagt svagt och virrigt!

Under slutfasen av seriespelet rätade VIK upp sitt defensiva spel och även målvaktsspelet började inge ett visst förtroende. När kvalserien startade var dock allt som vanligt - igen! Efter en fenomenal insats av Johan Thalberg i öppningsmatchen borta mot AIK föll han igenom. Han kom inte längre "upp" på samma nivå i de följande matcherna där han istället, av och till, bjöd motståndarna enkla mål, ja rentav riktiga bjudningar!

Johans säsong kan summeras med orden: Superbra - Fantastisk - Usel - Pinsam! Johan har med andra ord mycket att bevisa för sig själv,och sina fans, innan vi åter tror på honom mer än bara som ett "löfte".

- Personligen önskar bloggen verkligen en frisk och vältränad Johan tillbaka in på isen nästa säsong för att visa vilken fantastisk målvakt han faktiskt är!


***

Edit:090506
Detta inlägg har redigerats med anledning av en mångfald grammatiska grodor:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar