12 maj 2009

Starkaste laget - för dagen - AIK!


***

Uppdaterad: 090513 (00:17)
Fick ett "tips" om att AIK är på väg att skriva kontrakt med Niklas Hävelid! Är inte han klar för LHC, SSK eller halva Ryssland! Det kallar jag ett riktigt "smaskigt" Silly Season-rykte! Mer sådant - tack!

Uppdaterad:090515 (17:47)
Tyvärr inget nytt att rapportera angående AIK:s nyförvärv. Vad jag förstår står det mellan två(2) backar! varav en skulle vara Hävelid. Men som med alla rykten kan detta givetvis vara ett riktigt bomskott! Ni som vill har mer säkra uppgifter får jag hänvisa till Johans Blogg då han normalt vet allt:)

***
1. Även om det svider i gurkskinnet måste man vara realist. Ser man till de lagbyggen som pågår runt om i landet inför säsongen 09/10 så framstår AIK som en het kanditat till att sopa hem serien! Vad grundar man detta på då - kanske! Tja, ett enkelt faktum är att i stort sätt hela laget är intakt sedan förra säsongen toppat med några bra offensiva pjäser! De spelare man tappat har ersatts av bättre spelare. Gnaget kan bli läskigt jobbiga att möta kommande säsong!

2. På andra plats håller jag: Malmö! Efter att rensat i leden under slutfasen av förra säsongen har MIF värvat "klokt" och förhållandevis försiktigt! Även om laget, spelare för spelare, inte ser allt för märkvärdigt ut känner jag att MIF kommer spela som ett lag - typ! Kan de behålla lite av den "Baby-Hawk-Hype" som bar fram dem i slutet av förra säsongen, ja då blir "halvdanskarna" inte att leka med!
3. Tredjeplatsen ger jag till Leksand! Man har tappat, som vanligt, en drös spelare, och ersatt. som vanligt, med en drös spelare! Ändå tycker jag mig ana en viss strategi i lagbygget. Vi kommer säkerligen få se ett Leksand som spelar mer med huvudet än tidigare! De kommer mönstra ett lag som blir grymt jämt över alla femmor, men, utan riktiga toppar! I alla fall än så länge! Om LIF lyckas värva in någon riktig klasspelare till kan de säkert vara med, som vanligt, och kämpa om serieseger. Vad nu det skall vara bra för!

4. Nu blir det svårare! Att ranka lagen som kommer efter dessa tre låter sig nästan inte göras. Här väljer jag därför att bunta ihop några kanditater som fyror! De lag som kommer finnas med här är Mora, Almtuna, Västerås, Bofors, Växjö! Vilket gäng! Det är nästan omöjligt att ranka lagen inbördes! Här blir det avgörande hur man lyckas spetsa lagen med de sista värvningarna! Den som hittar ett eller två guldkorn, kommer dra längsta stråt i den kampen! Självklart hoppas jag att mitt lag, Västerås, skall fylla på med två klassvärvningar och därmed toppa denna gruppering av lag!

5. Här kommer ett nytt gäng som vill vara med och slåss om den sista playoffplatsen. Det får bli Troja, Örebro, Borås samt, med viss tvekan, Björklöven! Av dessa lag tror jag Örebro kommer ånga på bra fram till jul innan orken tar slut och laget tappar mark! Ett "nykomlingssyndrom" vi sett både Borås och Troja göra de senaste säsongerna! Björklöven kan, om det vill sig riktigt illa, hamna i kategori sex! Som truppen ser ut idag är de nästan ute ur serien - innan den ens startat!

6. Vilka lag kommer då hamna på efterkälken och därmed ägna säsongen till att undvika negativ kval! Jag sticker ut hakan och påstår att Sundsvall och Oskarshamn får det tungt. Sundsvall hade maxflyt under en tid förra säsongen, trots klen trupp, och rasade ihop allt eftersom serien fortskred. I år tror jag Sundsvall får lämna AS och ge plats för - Asplöven! Oskarshamn ser även de väldigt bleka ut och kommer att bytas ut mot - Tingsryd!
***

Uppdaterad: 20:59

Så här kommer sluttabellen för allsvenskan 2009/10 att se ut:
AIK 112p
MIF 106p
Leksand 102p
-----
Växjö 94p
Mora 91p
Västerås 83p
Almtuna 82p
-----
Bofors 80p
Troja 78p
Örebro 75p
Borås 68p
Björklöven 46p
-----
Oskarshamn 44
Sundsvall 31


Någon som har synpunkter! Har jag rätt eller har jag fel:)

6 kommentarer:

 1. Malmö kommer spela som ett lag men det kommer inte VIK göra? Jag tror faktiskt du ska byta plats på dom 2 lagen.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vilja byta plats på Malmö och Leksand till att börja med (sen är jag ju leksing också ;-).

  Hjärtat säger att Leksand vinner serien i år igen. Inte lika överlägset och vi kommer ha fler kryss i protokollet. Defensiven kommer vara bättre främst tackvare målisarna. Läck hade för svagt psyke för de tyngre matcherna.

  Hjärnan tror på AIK. Dock finns det ett par saker som skiljer sig från förra säsongen: Till att börja med får de inte fördelen av att vara underdogs i år. Sedan är deras defensiv allt för beroende av Tärnström och Heino. Ett par skador där och sen är det väldigt svårt.

  Malmö ser jag inte som någon definitiv topp tre heller. För lite rutin, för få svenskar och för dålig målvakt. De kommer vara väldigt revanschsugna men luften går ur igen när de får möta tyngre motstånd än under vinsterna i slutet av 08/09.

  Troja, Almtuna och Växjö får rejält med självförtroende av den lyckade säsongen. Kanske kommer ett starkare hemmastöd följa också.

  Mora kommer gå ännu sämre i år mycket tack vare obefintliggt publikstöd.

  Västerås kommer upprepa förra året där det ser hopplöst ut på hösten för att de under våren ska chocka och blixtsnabbt klättra i tabellen.

  Hoppas du har fel i att Sundsvall ryker. För lite spridning geografiskt och ett underrepresenterat Norrland är nog inte direkt bra för serien.

  En annan sak att ha i åtanke ang. topplagens placering: I höst kommer det finnas mycket färre självklara matcher och tabellen kommer troligtvis vara mycket jämnare. Detta innebär nog att toppens placering inte kommer vara lika avhängig inbördes möten som den var sist.

  SvaraRadera
 3. - Själklart kommer alla lag spela som lag! Förra året var dock MIF det lag som spelade minst som -lag! Det drog åt alla håll - samtidigt! När de fick in massa junisar i laget vände det. Alla ville samma sak - samtidigt! Det tror jag MIF tar med sig från start i år!

  Västerås var å andra sidan inget lag alls långa perioder förra säsongen. Det var allt(Arla+Olausson) eller inget! Utifrån det så kommer Västerås bli mer ett LAG denna säsong! Det har du alldeles rätt i:)

  SvaraRadera
 4. Mats!

  Kloka synpunkter! Men det lag som kan överraska mest i år blir nog Örebro:) Antingen åt ena eller andra hållet! Överlag kommer nog allsvenskan bli väldigt jämn och spännande. Det är kanon för publiksiffror och sponsorintäckter! Ingen är betjänt av att Leksand drar ifrån - typ!

  SvaraRadera
 5. http://img261.imageshack.us/img261/4669/arlbrandt.jpg

  SvaraRadera