12 maj 2009

Listan numro # 2


Bloggens lista över saker som bör fixas i - Rocklundahallen -inför nästa säsong!
(ABB Arena)

(Rocklundahallen stod klar 1965 och var en av de första ishallarna i Sverige. Hallen tar emot ca 6 200 åskådare, varav cirka 2 500 sittande och 3 600 stående.)

 1. Ljudet! Snälla, snälla någon! Det är fortfarande stört omöjligt att höra vad speakern säger inför, under eller efter matchen! Det handlar inte om att ha många högtalare - det handlar om att ha högtalare som fungerar - typ!

 2. Ståplats! Visst, vi kanske har Sveriges bästa ståplatssektioner i hallen. Det är däremot ingen ursäkt för att det inte går att ta sig upp, eller ned, på ett vettigt sätt! Så fort det är några tusen i hallen - samma elände! Har man väl krånglat sig upp vill man inte ta sig ned innan matchen är slut! Det är helt enkelt för bökigt att knuffa sig förbi folk och komma ned via de få trappor som finns!

 3. Gångarna runt i Arenan! Om man, mot förmodan, lyckas ta sig ned från läktaren (ståplats) under en periodpaus, uppstår nästa problem. Att knuffa, skuffa, pusta sig fram genom täta led av köer som blockerar i gångarna! Skall faen vara pinknödig under en match!

 4. Publikvärdarna! Hm! Tja, något skall de kallas! Skicka dem på charmkurs samt ge en liten vägledning i vad de förväntas göra! Nu står de mest och tittar(!) på - något! Samma elände varje gång det vankas lite publik till hallen. Det proppas igen på läktaren av smartskallar som sätter sig - på ståplats! Upp på läktaren med er och se till att folk står - på ståplats!

 5. Jumbotronen! Säkerligen drar reklamen in hyggliga kulor till klubben - men - om det skall visas reklam vore det trevligt om man även hörde - ljudet!

 6. Pausmusiken! Utan att lägga krut på valet av musik - som är gräslig ibland. Hur vore det om volymen var så pass anständigt låg att vi som befinner oss på läktaren kan föra ett samtal - utan att skrika - till varandra!

  Någon annan som har synpunkter? Bra eller dåligt?


1 kommentar:

 1. ett jädra tjat om allt som är dåligt! Det är en gammal hall som inte går att göra så mycket åt!

  SvaraRadera