30 maj 2009

Solen bara är där!


Välkommen säger bloggen!

I vanlig ordning finns det lite på agendan även en lördag! Hundarna har fått sitt genom en rejäl utflykt i närbelägen hundhage. Där lektes och busades det väldigt! Bloggen fick till och med rycka in och sära på två kombatanter som plötsligt lät leken gå över i allvar! Som tack för det belönades den rådigt ingripande med två rejäla bett! Ett över handen och ett i underarmen! Nu är det lyckligtvis så att hundar har en märklig mekanism som förhindrar dem att bita "husse"! Så fort de inser att de fått in "husses" hand, istället för motpartens hals, avbryter de själva bitandet! Men lite ont hinner det göra i alla fall - typ!

Hundar är märkliga, och intressanta, på det viset! De påminner inte lite om supportrar till olika ishockeylag! Först lite bus, sedan lite retsamt, och plötsligt går någon över gränsen och det ubryter handgemäng!

Men till skillnade mot supportrar så avklingar fientligheterna omedelbart och leken kan fortsätta i vanlig ordning! Se där vad vi kan lära oss av djuren!

Men nu tänker bloggen ta med sig solstol och bok och förpassa sig till en lämplig plats i den närbelägna skogen för en stunds rehab i form av läsning! Rysligt spännande bok jag har. Böcker är fint det!

Och ja just ja! Solen skiner som bara solen kan göra!


2 kommentarer:

 1. Jag satt på en bänk med min hund i går kväll när ett gäng unga grabbar med en pitbull sneddade över vägen rakt mot mig. Dom släppte fram sin hund mot min avsiktligt vilket skapade ett par jobbiga sekunder. Både för mig och för pojken min som först blev rädd, sen förbannad. Usch... fick själv flera bett över armen och handleden innan han lugnade ner sig.

  Gulligt dock att han efter en stund satte sig och slickade mig över handen. Haha. då blir man lite rörd. =) Nu ska jag också ut. Ha det// Puckoz.

  SvaraRadera
 2. - Det är läskigt ibland när man möter främmande hundar! Normalt sett händer det aldrig något då hundar har en förmåga att känna "vem som bestämmer" utan våld. Det slutar oftast med lite luktande och markerande och därefter gärna lite lek!

  Men ibland blir det fel. Speciellt om den mötande hundföraren ger fel signaler till sin hund! Ofta möter jag hundägare som "drar till sig sin hund" när vi skall passera varandra. Den stackars hunden tror då att fara hotar och reagerar därefter! Så dumt det blir då!

  Våra hundar träffar andra hundar regelbundet via träning och det har aldrig uppstått bråk! Däremot kan de ibland testa sina postitioner i den egna flocken. Har man fyra hundar så finns det en naturlig rangordning och den som inte följer den råkar illa ut! Som tur är brukar det räcka med "markering" istället för slagsmål:)

  SvaraRadera