21 maj 2009

Hur är våra målvakter?

Det gäller att göra sig stor!

****

Denna gång funderar bloggen lite över våra målvakter. Det vi vet är att Johan Thalberg fortsätter sin karriär i gul-svart ännu en säsong. Den gode Johan har fram till nu framstått både som en hjälte och - en fummelpelle! Han har varvat toppinsatser med - floppinsatser! Man kan med andra ord säga att han inte är helt "stabil" i sitt spel, ännu, vilket på intet sätt gör oss lugnare som supportrar!

Vi som följt den senaste säsongen kan därför med visst fog hävda att det råder viss skepsis över Johans självklara(!) roll som förstemålvakt! Och det är lite av det som jag anser vara pudelns kärna i målvaktsproblematiken! Vi minns alla fortfarande den rundgång av målvakter som förra höstsäsongen innebar. Jensa in och Bohman ut! Bohman ut och Jensa in! Jensa ut och Thalberg in - etc etc!

- Det, om något, bidrog inte till att stärka den redan då förfärligt usla defensiv som laget uppvisade.

Nåväl! Bloggen kan köpa argumentet att Johan har egenskaper som ger honom chansen att vara vår förstemålvakt kommande säsong. Inget fel i det! Grabben skall självklart ha sin chans att visa vad han går för. Med en bra försäsongsträning i ryggen, samt skadefri, kan det gå riktigt bra. Inte tu tal om det. Men. Och det är det som är själva kruxet i kråksången! Vad finns som backup till Johan den dag han sviktar! Vad finns bakom Johan som "hotar" hans plats som förstemålvakt! Vad finns som stöd för Johan när hans målvaktsspel fallerar!

Det är där som bristen finns - just nu! Om inte Johan kommer upp på den nivå som både han, och vi , förväntar oss, ja då riskerar vi att hamna i samma sits som förra säsongen! Plötsligt skall Jensa in i hetluften och rädda situationen. Och det vet vi alla att även Jensa är en talangfull målvakt, men, är han verkligen mogen den rollen?

Bloggen anser, med en röd gris envishet, att vi behöver en mer rutinerad målvakt som backup, eller avlastning, för Johan. Det skulle skapa en trygghet både för honom och laget! I det fallet ansåg jag Bohman som ett utmärkt alternativ förra säsongen. Där fanns erfarenhet att dela med sig av. Där fanns rutin att gå in och "göra sitt jobb" när det som bäst behövdes! Där hade vi en målvakt som inte "grävde ned sig" för enstaka misstag under match!

Vi behöver med andra ord inte värva en "toppmålvakt" utan snarare en målvakt som kan fungera både som alternativ till förstaspaden, men framför allt, som en mentor och läromästare för våra andra unga målvakter!

-För övrigt är bloggen en stor supporter av Johan och hoppas verkligen att han lyckas denna säsong!

- Vad tycker du?

Bloggen hittade: - Mikael Bohman kommer med största sannolikhet representera VIK Hockey kommande säsong. Som tidigare så vet vi att Jens Holmström inte får förlängt med dom gulsvarta....[GSU]

eller:

- Det verkar som VIK har ändrat åsikt ang. Holmström... [GSU]

****
Elakaste spelaren här som vanligt!!2 kommentarer:

  1. Hej Gurkis!! Har inte hittat till din blogg tidigare men nu så =). Känns som en bra o rolig blogg. Keeep up.

    Hälsn. P-L

    SvaraRadera
  2. - Tack och välkommen:) Tja, man gör så gott man kan! Det finns en ruskig massa bloggar ute i stora världen och inte alla smakar lika gott! Denna blogg är relativt färsk på "marknaden" och letar fortfarande efter sin "stil"! I huvudsak blir det "gurkrelaterat" men världen är stor och det finns mycket att skriva om....

    SvaraRadera