10 maj 2009

Vi är i Bronsåldern - typ!

***

Skall man summera Sveriges insats i detta VM får man säga att brons var - bra. Tyvärr blev det aldrig någon riktig VM-känsla denna gång. Det var mest att pliktskyldigast följa de matcher som visades. Fanns det då ingen match som gav lite nerv och vibbar! Nja, inte denna gång. Visst var det stark att vända mot USA i gruppspelet. Och det var bra att lira oavjort mot Ryssland. Men förlusten mot Lettland och insatsen mot Kanada var en liten besvikelse. Där fanns ingen energi alternativt inte rätt inställning.
----
Mest negativt ur mitt perspektiv var den bleka insats som hemmasonen Patrik Berglund gjorde. Förväntade man sig för mycket där? Nja, vet inte det jag. Men det var som om det inte fanns någon energi kvar i de Berglundska benen. Såg mest vilsen och trött ut på isen. Men Patriks tid kommer. Finns plats för revansch vad det lider.
----
Mest positivt var - hm - att tex Dick Tärnström, från allsvenskan, höll så bra! Ett bra betyg för både honom och den serie han spelar i! Självklart imponerade Kenny Jönsson genom att hålla sedvanligt hög nivå, men det är man numera van vid, och förväntar sig inget annat! Ok då!En positiv överraskning i alla fall - till slut - Johnny Oduya! Han kom som från ingenstans och var kanske bäste back enligt mitt förmenande! Och visst, Calle Gunnarsson! För två säsonger(!) sedan lirade han i gul-svart innan han blev hemkallad till LHC! Kan man säga att han är en liten "slang-gurka" i alla fall då! Han var riktigt bra! Så, nu får det räcka!
----
Utöver det var det inte så mycket som stack ut eller imponerade. Linus Omark hade lite show i början av turneringen men fick det allt svårare i takt med bättre motstånd. Men en härlig lirare är det!
***

Bloggen funderar:
-
över själva produktionen av detta VM! Tänker mest på alla dessa "experter" som skall uttala sig i tid och otid om allt som händer, eller hänt! Är även frustrerad över den nonchalans de visar oss tittare genom att försumma att berätta vad som egentligen - händer! Men det kommer som ett eget inlägg vad det lider...

***
Uppdaterad:(21:15)
Final Ryssland - Kanada
Skaplig förstaperiod! Det hände mer under de första fyra minuterna än i hela matchen som Tre Kronor spelade idag - känns det som! Det som jag sitter och retar mig på är Kanadas "småfula" spel. Lägg märke till att de tar varje chans att ge en tjyvsmäll! Fullföljer tackling efter avblåsning eller skjuter mot målvakt trots att spelet är avblåst! Efteråt ser de såååå oskyldiga ut! De är onekligen oerhört skickliga i det de gör - om även väldigt enkelspårigt! De åker och gör exakt samma sak i byte efter byte! Bryta pass i egen zon - puck ut till högerforward - dumpa ned i zon - full fart efter - alla in på mål! Men det är effektivt!

Då är Ryssarna roligare att titta på. Vilka otroliga LIRARE många är! Och merparten kommer från KHL! Intressant på min ära! KHL mot NHL! Har det hänt förut? Undrar vilken liga som är bäst - egentligen?

Jag håller på Ryssland vilket innebär att Kanada kommer att vinna!

***

KHL - NHL 2 - 1
Så blev det! Även om kommentatorerna försökte trissa upp stämningen anser jag nog att Ryssland hade viss kontroll på händelserna. Kanada ångade på som vanligt, mycket på instinkt, medan ryssarna var lurigare i sitt spel. Kanske man kan säga att det var "hjärnan" som vann över "hjärtat" i denna match! Det var hugget som stucket vem som skulle stå som vinnare, men, det känns rätt OK att Ryssland vann idag! För mig, med finaler i JVM i färskt minne, smakar detta bara fint! Kanada får inte vinna allt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar