7 maj 2009

Spelare stannar och - TV-avtalet

Alltid gul-svart från topp till tå

***


Skönt att det nu är klart med Kalle Olsson ännu en säsong! Tråkigt att Emil Axelsson lämnar oss! Det blev ingen fortsättning i Västerås för den gode Emil som med sin storlek, av och till, visade upp goda kvaliteér innan skadeeländet tog vid. Tror säkert han kan bli en tillgång i Örebro kommande säsong. Och jag säger det igen - och igen! Örebro kommer inte bli någon munsbit i Allsvenskan. Har de snart seriens tyngsta lag? De har värvat många stora starka spelare nu.
***
Det nya TV-Avtalet Del 1
Så är det då klart. Viasat Sport tar över sändningarna av hockeyallsvenskan de kommande åren. Det skall skapas en "hockeykanal" som skall bjuda oss tittare på KHL, CL och AS! Tydligen skall det "regna" pengar över lagen i AS nu tack vare detta nya avtal, men, ännu finns inga uppgifter om hur mycket varje enskilt lag kan försväntas få! Skall bli spännande att ta del av mer uppgifter om detta.

Rent allmänt är jag skeptisk till att Viasat Sport tar över sändningarna. Påminner om när Lars Lagrell skulle förklara varför Svenska Fotbollsförbundet förhandlade bort sina matcher till betaltv-kanalerna. Han motiverade beslutet med att: - Svenska fotbollsförbundet har ett ansvar att sprida tittandet! Han menade då att om färre tittare ser matcherna via betal-tv, så är det mer än när marksänd tv sänder - eller? Något ditåt verkar detta avtal luta.

Bloggen kommer härmed försöka lista ut på vilket sätt detta nya avtal skall gynna lagen i form av ökade intäckter! Jag misstänker - på någon vänster, som Håkan skulle ha sagt, att de ökade intäckterna kommer retroakivt! Med andra ord. Klubbarna får inte mer inkomster genom tv-avtalet utan de ökade intäckterna skall komma av att den lokala sponsringen stimuleras - typ!

Som sagt var. Med tiden kommer alla svar....
***

Hockey-VM
Höll på att glömma det! Det spelades ju en ny "livsviktig" match idag. Sverige mot Tjeckien! Och se på attans! Vi vann med viss möda med 3 - 1! "Kung Kenny" gjorde avgörande målet genom att lobba in pucken från blålinjen! Säger "Kung" då han bevisligen var duktig i denna match. Dock har kommentatorerna en förmåga, ofta, att överdriva vissa spelares förtjänster! När Kenny Jönsson råkar slå en icinpuck är det - smart! Om en annan back gör det är det - klantigt! Om Stefan Liw tappar en retur är det - svagt! Men om Jonas "Monstret" släpper retur rakt ut så är det - hans spelstil! Det är inte spelarnas fel, naturligvis, utan handlar om kommentatorernas ständiga behov att hjältefisiera! (finns det något sådant ord?)

- För övrigt tycker jag fortfarande att Patrik Berglund spelar som han gjorde i - allsvenskan - fast sämre!

***

Det nya TV-Avtalet Del 2
Den internationella mediekoncernen Modern Times Group MTG AB (publ.) (’MTG’ eller ’Koncernen’), tillkännagav idag att Viasat Broadcasting kommer att lansera Sveriges enda renodlade ishockeykanal när nästa säsong inleds i höst. Viasat Hockey blir tillgängligt på Viasats satellit-TV-plattform som en del av sportpaketet och för distribution via tredjepartsnätverk. Kanalen ......[läs mer]

- Blev man klokare av detta? Tja, lite kanske!

Om man bläddrar runt på denna koncerns sidor inser man att de har STORA TV-intressen i forna öststatsländer men framför allt i Ryssland! Kan det innebära att svenska företag får ett större skyltfönster mot omvärlden? Är det själva finessen med detta nya avtal! Men kommer AS-matcher visas i - öh- rysk TV? Kan inte tänka mig det!


***

Det nya TV-Avtalet Del 3
Den som söker han finner! Hittade dessa inlägg på Johans Blogg:

"Hittade bloggen nyss, och ser att ni ger oss både ris och ros. Kanalen kommer ingå för alla de som ser Viasat Sport via parabol, vi inleder nu förhandlingar med bredbands- och kabeloperatörer så att kanalen ska finnas tillgänglig för så många som möjligt. Vi får inte sända i marknätet, där finns inte plats. Matcherna kommer också finnas på www.viasatondemand.se så att man också kan se dom över webben. Utöver HockeyAllsvenskan visas KHL, Champions Hockey League och HockeyVM. Hoppas ni kommer gilla den!"
Inlägget postav av : Viasat

"Vi kommer kunna ha livematcher 5-6 kvällar i veckan under sep-maj, ungefär, så kanalen kommer vara tungt lastad med bra innehåll. Det blir matcher från HockeyAllsvenskan, KHL, Champions Hockey League och HockeyVM. Och är man bara intresserad av vissa specifika matcher får man kolla på nätet, där man väljer själv vad man vill se.!
Inlägget postav av : Viasat


OBS! De får/kan inte sända via marknätet!
Bara du som har parabol(!) kan se dessa sändningar! Alternativet är att köpa matchen genom deras onlinetjänst och streama via Internet!


Bloggen säger: Låter - så där! Just nu, idag, vet man med andra ord inte hur man som tittare skall få åtkomst till sändningarna på ett smidigt sätt! Kommer denna kanal finnas med som "tillval" i COmHem tex? Vem vet...


Det nya TV-Avtalet Del 4
Viasat OnDemand
Genom att koppla din Viasat PlusHD-box till Internet får du tillgång till Viasat OnDemand direkt i TVn. Viasat OnDemand direkt i TVn innebär att kan du hyra filmer och serier så som på ViasatOnDemand.com, men här kan du också se filmer och dokumentärer som tidigare gått på någon av dina TV-kanaler genom att besöka kategorierna TV1000 Play, Viasat Explorer Play, Viasat Nature Play och Viasat History Play. Om du missade din favoritfilm eller ditt favoritprogram när det visades på TV kan du enkelt besöka tjänsten och se filmen eller TV-programmet när du vill, helt kostnadsfritt.... [läs mer]


Bloggen säger: Viasat PlusHD-box? Uhu! Vad har jag för "box" då? På något sätt tycker jag att detta med VALFRIHET blivit rätt krångligt! Kan någon hjälpa mig att reda ut detta - NU!


Det nya TV-avtalet del 5
-"Viasat Hockey ska också finnas till för HockeyAllsvenskans klubbar. Exempelvis kommer de lokala föreningarna erbjudas möjligheten att sända egna program på Viasat Hockey..."

- "Viasat Hockey kommer vid lansering i höst per automatik ingå i Viasats Sportpaket via parabol"

Ännu mer information om den nya kanalen!

Mera:

"-
Viasat Hockey kommer att ingå i Viasats sportpaket via parabol, men matcherna från allsvenskan kommer också att streamas för datoranvändare..."

Ännu mer information om den nya kanalen!***

Det nya TV-avtalet del 6
Sportbladet och Viasat storsatsar på hockey-allsvenskan: Fantastiskt! Grattis alla hockeyälskare! I samarbete med Viasat storsatsar Sportbladets tv-kanal, S24, på hockeyallsvenskan kommande säsong.
Vi siktar på att sända närmare 100 matcher, säger Jakob Andersson, chef för betal-tv på Aftonbladet! [läs mer]


Det nya TV-avtalet del 7 (090516)
Hittade denna intressanta artikel som berättar/förtydligar lite mer hur det nya avtalet påverkar AS-klubbarna ekonomiskt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar