9 maj 2009

Lördag - och långt till hösten!


Sverige - Kanada 1 - 3
***

VM-09
Så var den saken klar. Sverige orkade inte lyfta och hota Kanada denna gång. Det blir match om brons och det känns - så där! När man rent allmänt tycker att detta med Ishockey-VM känns lite "urvattnat" så blir inte kampen om en bronsmedaljen direkt en kioskvältare! Men, det är bara för Håkan, Tjalle, Lasse och allt vad de heter, att ladda för nästa VM där de åter ges möjligheten att "pladdra" sönder många timmars sändning. Kanske läge att ta in fler sargkommentater?
***
Uppdaterad: (13:51)
- Redhawks kvalmiss betydde ett publikbortfall på 50 000–60 000. Men Malmö arenas vd räknar ändå med att verksamheten ska gå runt och att publikprognosen ska hålla...[läs mer

Det är tuffa bud för många. Det räcker inte att bygga en magnifik arena. Den skall helst ha lönsamhet också - omedelbart! Skall bli intressant att följa detta närmare. Viktigt att MIF gör en bra säsong som inkluderar minst playoff men helst Kvalserie!
***
BOMBEN!
Ett rykte cirkulerar på Gurkburken om att en eller två riktigt bra spelare skall presenteras inom kort. Det kallas "sensationellt" eller för en rejäl "bomb"! Spelarna ifråga skall tydligen ha meriter utöver det vanliga. Det pratas om rutin från NHL och ES - typ! Fan trot! Men som rykte är det trevligt - och alltid lika välkommet;)

Bloggen säger: Har varit i kontakt med en kontakt som verifierar att "något" är på gång! Det kan med andra ord betyda - vad som helst:)


***
Mikael Backlund - fd VIK
Mikael Backlund sköt Kelownas båda mål i den fjärde finalmatchen mot Calgary och gick upp i delad ledning i slutspelets skytteliga med tretton mål på 17 matcher..... [läs mer]. Härligt med alla dessa Västeråsare:)

***

Rolig sport! Släggkastning...
Förste kastare var ryssen Ivan. Han svingade och svingade och släggan landade 3 meter över det gällande världsrekordet. Alla journalister samlades runt Ivan och undrade:
- Hur kommer det sig att du som är från Ryssland är så grym på slägga?
- Min far var släggkastare, min farfar var släggkastare och jag har fått lära mig från barnsben att i Ryssland ställer vi upp på nationen genom att bli en bra idrottsman!

Andre man in i ringen var Bob från USA. Han svingade och svingade och släggan landade 2 meter längre än ryssens nysatta världsrekord. Alla journalister samlades runt Bob och undrade:

- Hur kommer det sig att du som är från USA är så bra på slägga?
- Min far var släggkastare, min farfar var släggkastare och jag har fått lära mig från barnsben att i USA gäller det att ta chansen innan någon annan tar den och satsa på sig själv.

Siste man in i ringen var Börje från Sverige. Han svingade och svingade och släggan landade 3 meter över det amerikanens nysatta världsrekord.

- Hur kommer det sig att du som är från Sverige är så fenomenal på släggkastning?
- Min far var kommunalarbetare, min farfar var kommunalarbetare och jag har fått lära mig från barnsben att får du ett verktyg i händerna, så släng det långt åt helvete!
***

1 kommentar:

  1. Haha! Ingen bra spelare vill komma till Västerås!

    SvaraRadera