4 maj 2009

Måltjuv och defensiv klippa - samma dag!

***


Så kom då några nya pusselbitar på plats i lagbygget inför säsongen 09/10! En var riktigt efterlängtad och nödvändig, den andra kanske mer en säkerhetsvärvning! Det handlar givetvis om Andreas Lindh (back) och Stefan "Loppan" Hellkvist (forward).

Andreas Lindh, som var vår bäste back under den gångna säsongen, var ett absolut måste att behålla. Det hade varit tungt att förlora Andreas när han nu äntligen hittat rätt nivå att spela på. Borta är de onödiga, och ibland vårdslösa, utvisningar som han ibland kunde bjuda på. Istället började han använda sina "skills" på exakt rätt sätt. Han spelar numera precis lagom "elakt" och kan fortfarande, om det behövs, ta på sig rollen som den "elaka polisen" för att markera när så behövs! Lysande att Andreas stannar! Perfekt!

När det gäller Stefan "Loppan" Hellkvist är jag lite mer fundersam. "Loppan" är bevisligen en måltjuv som kan smälla in puckar på det mest anmärkningsvärda sätt, men, han skapar inte längre sina egna lägen, och, sällan lägen åt andra! Han är nästan helt beroende av att få stå framför mål och vara sniper! Därför måste det komma in spelare i hans omgivning som matar fram puckar mot mål och tar striden längs sargerna! Loppan kan säkert hänga några kassar även nästa säsong, men, hade vi inte tappat både "Arla" och Olausson vete fåglarna om han fått ett år till i klubben!

- Man kan med andra ord tolka förlängningen av "Loppans" kontrakt som att det inte finns andra spelare tillgängliga på marknaden som kan överta hans roll som målskytt!

Bloggen summerar:
Andreas Lindh är klockren medan Loppan får ses som en "alibivärvning" av klubben!

***
Hockey - VM!
Sverige spelade idag mot Frankrike och vann med 6 - 3! Over and out!

***
- Patrik Berglund- var han med idag?

***

Nya tränare i Västerås!
Bloggen höll på att missa det som presenterades på VIK.se . Nu är det klart med tränarparet till nästa säsong. Fredrik Nilsson och Lars Ivarsson ställer sig vid rodret. Där ser man! En hemvävd lösning fick sätta punkt på spekulationerna i denna fråga. Västerås kommer därmed att stå med de minst meriterade tränarna(!) av alla lag i allsvenskan säsongen 09/10! Vad kan det komma att betyda tro? Förmodligen inte speciellt mycket. Att dessa bägge herrar kan spelet ishockey tvivlar ingen på, men, hur kommer de att fungera tillsammans? Man får passa på att önska dem bägge lycka till!
***
Uppdaterad: (21:05)
Bloggen tar sig friheten ett återigen rikta ljuset mot Mikael Backlund! Nu har han belönats för sitt flit - igen! Han är en VIK:are! Sedan får ni andra säga vad ni vill:)

***

Uppdaterad: (22:51)
Angående omröstningen som pågår just nu kan jag inte annat än le åt faktumet att alternativet "Hata FBK" leder!

***

- För övrigt börjar jag bli lite less på Håkan Söderbergs plattityder! Har inte han sagt samma sak nu, i tio år, på någon vänster!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar