30 maj 2009

Äntligen är det klart!

Vi har äntligen fått en rondell på Vasagatan, vid Rocklundaområdet! Nu kanske man kan ta sig in och ut på området utan att riskera livet som gående eller cyklist! Kanske även det blir bättre flyt på trafiken till och från arenorna nu!


Däremot är jag mycket tveksam till planeringen av P-platser inne på området! Det är rena kaoset emellanåt inne på parkeringsområdet när alla skall hem! Där finns det lite att fundera på rent logistiskt! Det är viktigt att detta fungerar bra! Folk blir lätt irriterade om de måste sitta 10-15 minuter i kö inne på området innan de kommer iväg!Hur många utfarter kommer det att bli från Rocklundaområdet! Skall alla ut via samma utfart och genom nya rondellen, eller, öppnar man upp för en utfart på södra sidan som man haft tidigare? Det vore inte dumt!

Kommer det bli riktiga övergångsställen nu! Under ett antal år har jag, och hundratals andra besökare, med livet som insats hoppat, eller sprungit, över Vasagatan inför match! Speciellt efter match har det inte varit läskigt att ta sig över gatan! Ruggigt var ordet!Det är bara ren tur att inte fler blivit skadade när de tagit sig över denna gata. Många kommer från Skallbergshållet och det lockar inte att tvingas gå, eller cykla, halvägs in till staden, för att korsa Vasagatan via befintlig cykeltunnel!

****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar