30 april 2009

Valborg och våren står på lut!

Valborg
Traditionen grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa, men har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år 779. (källa: wikipedia)

***

Bloggen missade helt att det spelades en "avgörande" match i ishockey-VM denna dag. Eller rättelse. Visste att den skulle spelas, men, inte när! Nu blev det i alla fall poäng mot Ryssland vilket får ses som en bragd - typ! Tydligen har vi inga målvakter kvar, eller om det är backar som saknas, inför de livsviktiga (!) matcherna mot Schweiz(!) och Frankrike(!). För så är det numera att vårt kära Tre Kronor är så devalverade i slagstyrka att vi ser Schweiz och Frankrike som svåra motståndare. Heja Bengan! Vad var det Leif Boork sa nu igen om Bengan? Jo, att Bengt-Åke Gustafsson är precis så begåvad som han ser ut!! Hm!

- Och Patrik Berglund ser ut som en Allsvensk spelare!
***
Lagbygget går vidare i Västerås. Idag blev det klart att Sebastian Meijer och Marcus Söderkvist förlänger sina kontrakt. Båda 1+1 med ES-klausul för Meijer. Vad skall man tycka om detta? Tja, Sebastian Meijer har gjort en fantastisk säsong när han spelat med flyktade "Arla" och Olausson. Intressant att se vad han kan göra kommande säsong i ny omgivning!

Marcus Söderkvist är inte direkt en förstärkning, men, en spelare som mången tränare älskar. (Och för all del många supportrar) Det är en "gnuggare" som går in match efter match och gör sitt jobb. Inte mycket flärd, bara massa svett! Det finns alltid plats för en Marcus Söderkvistare i alla lag.
***
Bloggen noterar även att Mikael Fahlander, Örebro, fortsätter med sin strategi att jaga gamla "örebroare"! Nu är det vår egen Emil Axelsson som han vill ha hem. Emil som tyvärr dragits med skador under sin tid i Västerås och rent allmänt mest blivit känd för sin - garderob! För så är det. Tydligen är denne yngling ytterligt modemedveten och ger uttryck för detta genom sin klädsel:) Inget ont i det. En fulltränad Emil Axelsson kan vara en tillgång i vilket lag som helst, men, dit är det en bra bit kvar. Så vi får se hur det blir.....
***
I väntan på bättre tider kan man alltid trösta sig med detta videoklipp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar