15 april 2009

Silly Season - Örebro - Almtuna - Churchill


"Politisk skicklighet är att förutsäga vad som kommer att hända imorgon, nästa vecka, nästa månad och nästa år. Och efteråt förklara varför det inte inträffade."
(Winston Churchill)
x-------------------------------------------------------x

Ungefär så känner jag just nu. Eller kanske är vi fler som känner - samma. Vår förmåga att redan från början veta svaren på alla frågor. I all vår självgodhet anser vi oss sitta in med sanningar om det mesta.

Winston, han med cigarren, ägde en viktig egenskap som hjälpte Engelsmännen genom krisen under andra världskrigets terrorbombningar, blitzen, över London och andra engelska städer. Winston hade nämligen en fenomal förmåga att gjuta mod i sina landsmän. Än hur fattigt, kallt och erbarmeligt de hade, så kunde han, genom ett radiotal, ge dem tron på framtiden åter. Det var stort. Det var viktigt. Det gav till slut resultat. Fienden gav upp! Han hade förmågan att vända på eländet, misären, till något positivt.

Vad menar jag nu med denna inledning. Är inte detta härna en blogg om ishockey? Om ni bara fortsätter att läsa så klarnar det kanske. Så här tänkte jag - nämligen:

- Nu när vi supportrar i VIK känner oss som mest modlösa skulle det sitta fint med ett radiotal av Leif Rohlin.

Ett tal, där han likt Winston, ingjuter mod i supportrar, sponsorer och skapar en framtidstro. Ett tal där han lidelsefullt betygar VIK:s fortsatta satsning mot ES. Ett tal som dryper av framtidshopp och ärofyllda segrar. Ett tal som....! Ja, ni fattar nog! Det är lite som på börsmarknaden. Nu gäller det för VIK:s ledning att skapa en tilltro till laget. Det kan räcka långt. Det kan få sponsorer att åter öppna sina plånböcker. Alla gillar framgång. Alla vill vara med - då!

- Så kort sagt: Leffe - Gör en Churchill - Nu!
x-------------------------------------------------------x
Den ende Ledaren som redan gör så finns i - Örebro! Just det. Mikael Fahlander heter han. Där har ni Närkes svar på Winston Churchill. Man kan tycka att "han har inte alla hästar hemma" och att "han har inte rent mjöl i påsen", men, skapa uppmärksamhet kring sitt lag, det kan han. Den gode Fahlander har under den gångna säsongen drivit, i dubbel bemärkelse, en blogg där han på ett väldigt lösmynt, och underhållande sätt, ingjutit mod i de egna trupperna - samtidigt som han förnedrat och förlöjligat motståndaren. Tycker i alla fall dom - motståndarna alltså! Om du inte redan visste det så är denne man ordförande i Örebro HK.
Hur kommer då Örebro att klara av spelet i den kommande allsvenskan. I dagsläget är det svårt, om inte omöjligt, att sia om detta då Örebro inte har något lag att syna. Det som gör Örebro intressant är framför allt deras ordförande. Han har redan pratat så mycket om möjligheterna, som Winston gjorde, och måste nu leva upp till supportrars förväntan. Som ett led i detta har han börjat sin värvningskarusell. Två namn som jagas med stora håven är: Jonas Höglund och Tomas Rhodin.

- Det skall bli intressant att följa denne Nerkes egen Napoleon i strävandet efter att skapa en slagkraftig trupp till höstens slagfält!
För övrigt kan man i dagens Närkes Allehanda läsa om denna man - igen!

x-------------------------------------------------------x
När det gäller Bloggens omröstning om vilka lag som tar Top-3 nästa säsong, i allsvenskan, ser det ut som vanligt. Leksand, AIK och MIF får störst förtroende. Västerås ligger på en hedrande playoff-plats i dagsläget. Själv tror jag på Almtuna som en stark utmanare. Mitt tips redan nu är att AIS kommer sno en direktplats till kvalserien. Kom nu ihåg var ni läste det först!
x-------------------------------------------------------x
Uppdaterad: 090415 (16:39)
Så var det detta med Almtuna! Eller kanske vi skall börja så här. Du visste väl att det finns två ishockeylag i Uppsala. Det ena är Team Uppsala HC som huserar i Div2 Norra och det andra är Almtuna IS. Det var inte allt för länge sedan dessa två föreningar drabbade samman i seriesystemet. Då stod mycken prestige på spel. Snacka om derby! Turligt nog för AIS så är de ensam herre på täppan nu. Frågan är bara om det blir för alltid? I skrivande stund har jag ingen aning om huruvida de har något samarbetsavtal mellan klubbarna. Nog om detta!

Almtuna gjorde en mycket stark säsong i allsvenskan och vägrade in i det sista lägga sig ned och dö. Det var först i Playoff-2 som de fick sträcka vapen mot ett starkt Växjö! Som Västeråsare var jag nöjd så. Ville inte gärna möta att hysteriskt åkande AIS i kvalserien. Det kunde gått åt pipsvängen alldeles. Var mer nöjd med Växjö som vi, av någon anledning, trivs mycket bättre mot.

Almtunas spel byggde väldigt mycket på energi. Ibland fick man intryck av att de hade två femmor på isen. De var alltid fem man fram, och, fem man hem! Ett jädra åkande, helt enkelt! Jag trodde aldrig att den "enkla" ishockeyn skulle fira så stora triumfer, men tji fick jag. AIS var helt enkelt fruktansvärt jobbiga att möta - för alla lag!

Nu har dessutom AIS värvat smart medan vi andra spelat kvalserien:( De har behållt i stort sett alla spelare,de ville ha kvar, samt kompletterat bra med nya. Exempel på spelare de värvat är:

Olof Mårs (F) <- Troja
Robert Kimby (F) <- Nybro
Elias Fälth (D) <- Västerås IK
Tomas Berlin (F) < - Tierp
Tobias Berlin (F) < - Tierp

- Kanske imponerar inte namnen vid första påseendet, men, det är spelare som säkert passar in i AIS spelsystem som hand i handske!

Får Almtuna in en bra målvakt där bak kommer de bli läskigt dryga att slå tillbaka för alla lag kommande säsong. Jag skulle må bra av att de värvar en "fladdrig" målvakt till deras förövrigt väl fungerande defensiv!
x-------------------------------------------------------x

Uppdaterad: 090415 (23:31)
- Man får tacka alla Örebroare som besökt bloggen idag! Hoppas de blir lika många som kommer till ABB Arena till hösten. Det vore fint det:) Bloggen kommer även i fortsättningen hålla ett vakande öga på "Nerkes Churchill" för kunna förmedla dennes visdomsord till en andaktig församling av Gurkor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar