29 april 2009

Mycket vill ha mer!

- Det finns människor som inte får ut annat av sin rikedom - än rädslan att förlora den!
( Antoine de Rivaroli)
***

- Har suttit och funderat en del över utspelet från de fem ES- lagen. Ganska dumt tänkt, tänker jag, som tänkt lite till! För så är det. Oavsett om de beslutar sig för att hoppa av ES, eller inte, så ställer detta utspel till det ordentligt för – allsvenskan!

För så här är det, nämligen! Det finns ett antal lag i AS med ambitionen att bygga slagkraftiga lag för att ta sig upp till ES. De kämpar bevisligen hårt, och i motvind, med att dra in pengar som skall bidra till förverkligandet av denna vision. Men hur blir det nu då!

- Om dessa fem ES-lag drar sig ur då behöver inte lagen underifrån förstärka speciellt mycket eftersom fem av sex lag i kommande kvalserien blir uppflyttade!

dumt!

- Eller kommer alla AS-lag att tokhandla/värva för att ta chansen!

Om fem lag från AS tar plats i ES pga. ovan nämnda lag försvinner, då måste det fyllas på med fler lag från Div-1! Det innebär att lagen som kommer från denna division helt plötsligt får en unik möjlighet till avancemang till AS! Hur ställer sig deras sportcheferna till det?

Börjar det blir rörigt? Tja, det kan man säga. Men faktum är att just nu sitter säkert massor av ledare för de allsvenska lagen, samt lag från underliggande divisioner, och grunnar på vilka sportsliga förutsättningar som kommer att gälla framledes!

- Och allt detta för att några rika klubbar vill få lite mer!

Över huvudtaget tycker jag detta spörsmål är så dumt att man inte skall kommentera det överhuvudtaget. Så får det bli!
***
Uppdaterad: (20:05)
Känns som om jag lyckats dribbla till inlägget - i alla fall! Om fem ES-lag försvinner - så måste fem AS-lag flyttas upp! Hur kommer då den kommande kvalserien att se ut? Hur många lag skall spela där? De första fem från AS och de sista två från ES? Mycket nu!
***
Självklart har bloggen begåvats med en ny enkät! Vad tycker du om ES-lagens hot om utbrytning!
***
Uppdaterad: (22:55)
Kan inte låta bli. Sverige mot USA i VM. Borde vara/varit en spännande match. Insåg dock ganska snart, till min fasa, att vi svenskar var så mycket långsammare i allt vi/de gjorde på isen! En gång i tiden levde vi på skridskoåkning, passingsspel och en bra taktik. Nu hänger vi inte med i tempot, missar de enklaste pass och har ingen tydlig taktik! Och längst bak, i kassen, stod en stackare som kallades "monstret"! Så fort detta "monster" lyckades mota en puck tjöt kommentatorerna i falsett: - Vilken räddning!, men på reprisen syntes att han inte ens rörde pucken! Ärligt talat, var han inte ganska lagom bra -typ!

Nu vann vi till slut, och det var strongt, men jag fattade aldrig vad det innebar? Vi kom nu tvåa och får spela mot Ryssland i en, öh, fortsättningsserie! Är det bra eller dåligt? Hade det varit bättre att förlora och fått spela mot - Schweiz? Ja, ja! Heja Sverige frisk humör!
***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar